luni, mai 20, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Metode dezvăluite de specialiști pentru a ieși din această relație toxică

Zahărul este un ingredient omniprezent în dieta modernă, prezent atât în mod evident, cât și ascuns în diverse alimente. Consumul excesiv de zahăr poate duce la numeroase probleme de sănătate, afirmă Rhian Stephenson pentru revista Vogue, nutriționist și fondator al Artah. Proprietățile sale adictive se manifestă prin activarea receptorilor opiați și eliberarea de dopamină, creând astfel senzații de plăcere similare cu cele induse de droguri precum cocaina sau comportamente ca jocurile de noroc.

Impactul zahărului asupra organismului

Consumul regulat de zahăr în exces nu doar că contribuie la dezechilibrele nivelului de glucoză din sânge, dar poate duce și la probleme precum oboseala, scăderea funcției cognitive și chiar sindromul ovarelor polichistice. „Aportul cronic mare de zahăr provoacă inflamație în corp”, explică nutriționista Lola Ross. Această inflamație este strâns legată de boli de inimă, tulburări de dispoziție și diverse forme de cancer. Mai mult, zahărul afectează negativ și aspectul pielii prin procesul de glicație, care degradează colagenul, esențial pentru menținerea unui aspect tânăr al pielii.

Vezi și: Cum sunt manipulați copiii de giganții dulciurilor la raft. Așa ajung dependenți,…

Continuarea articolului pe playtech.ro

Foarte interesant și..  Imagini de vis cu Bucegii, surprinse din dronă, în anotimpuri diferite. „Ador acesti munți cu aura lor de mister!” VIDEO

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.