Față de alte leguminoase, mazărea nu necesită să fie fiartă în mai multe ape și rămâne o sursă excelentă de fibre, fiind sățioasă și ajutând la menținerea unui echilibru glicemic sănătos.
Combinată cu cereale, mazărea furnizează toți aminoacizii esențiali, iar gătită cu sos de roșii, poate crește absorbția fierului.
Adăugând mărar, putem renunța la sare și ajuta la combaterea celulitei. Dacă alegi mazărea congelată, ai o opțiune rapidă și convenabilă, iar o oală sub presiune te ajută să pregătești masa în doar 20 de minute!
Citește și: Icrele de brânză: Simbol al creativității gastronomice românești, din 1957 până azi
„Măcar de două ori pe săptămână ar trebui să avem în meniu leguminoase-boabe ca să alternăm proteinele animale cu cele vegetale. După ce soia a picat în dizgrație, de modificată genetic ce este (80% din culturi sunt cu OMG-uri), mazărea s-a trezit încoronată drept proteina vegetală perfectă!” scrie Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.
„Dacă fasolea boabe trebuie fiartă în multe ape ca să nu baloneze, mazărea nu are acest inconvenient. E plină de fibre, deci satură.”
„Ajută și la menținerea echilibrului glicemic, pentru că amidonul din ea se absoarbe…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net