sâmbătă, mai 25, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

9 miracole care au uimit lumea și explicațiile din spatele lor

Misterele au stârnit fascinaţie dintotdeauna. Chiar şi cei care nu cred în supranatural şi care încearcă să aducă explicaţii raţionale unor fenomene mai puţin obişnuite, paranormale, sunt depăşiţi de situaţie. Multe dintre aceste semne supranaturale au fost raportate în toată lumea, iar cercetătorii îşi bat capul de secole să le descopere misterul.

Apariţiile Fecioarei Maria

Unul dintre cazurile cel mai frecvent întâlnite este al apariţiilor Sfintei Fecioare Maria, cea care l-a născut pe Iisus Hristos. Fecioara nu s-a arătat numai în visele unor oameni, ci şi în faţa unor comunităţi întregi. Între astfel de apariţii celebre, fără nicio explicaţie, se numără cele din Mexic, de la Guadelupa, în 1531, din Portugalia,

la Fatima, în 1917, din Lourdes, în Franţa, în 1858, din Polonia, la Gietrzwald, în 1877 şi în alte locuri. Una dintre cele mai recente se spune că s-ar fi produs în Croaţia, la Medjugorie. Mai mult, Fecioara s-ar fi arătat şi în Egipt, în Zeitun, în 1968, unde ar fi fost chiar filmată în direct şi transmisă la televiziunea egipteană.

În majortatea acestor viziuni, se spune că Sfânta Fecioară i-ar fi îndemnat pe oameni la rugăciune, iar în unele cazuri, ar fi făcut profeţii, cea mai cunoscută fiind aceea de la Fatima. În timp ce unii cercetători  caută încă baze ştiinţifice ale acestor fenomene paranormale, scepticii le ignoră sau le pun pe seama unor isterii în masă sau halucinaţii, comparând fenomenul cu apariţiile OZN-urilor.

Întâlniri cu îngeri

 

Există o mulţime de relatări despre întâlniri cu îngeri. Cei care pretind că au trăit un asemenea experiment paranormal, au descris aceste entităţi fie ca fiind foarte asemănătoare omului, dar cu consistenţă volatilă, ca un abur luminos, fie ca fiinţe umane de o frumuseţe neobişnuită sau chiar cu aspect de pământeni „în carne şi oase”.

Aproape toţi care au avut o astfel de experienţă au povestit că îngerii li s-au arătat în momente-cheie ale vieţii lor, chiar atunci când şi-ar fi dorit un ajutor ceresc. De pildă, mai multe persoane au povestit că erau pe punctul de a se sinucide, când un înger a venit şi le-a salvat, făcându-le să se răzgândească.

Altele au spus că îngerii li s-au arătat în ocazii mai banale, cum ar fi cazul unei femei care a povestit că făcuse pană de cauciuc, noaptea, pe o şosea pustie şi că, în timp ce schimba roata, a fost păzită de o fiinţă necunoscută, cu chip de om, apărută din senin şi dispărută apoi fără urmă.

Chivotul Legii

 

În Vechiul Testament, în Exod, este descrisă în amănunt cutia din lemn acoperită cu aur pe care poporul lui Israel a făcut-o special, după povaţa Domnului,  pentru a păstra acolo tăbliile originale pe care au fost inscripţionate Cele Zece Porunci. „Acolo mă voi întâlni eu cu voi, voi vorbi cu voi despre tot ce am lăsat în poruncile mele către fiii lui Israel”, scrie în Testament.

Foarte interesant și..  Templul Ursitelor locul unic din România unde toate dorințele ți se pot îndeplini. Datează din vremea dacilor. Legenda spune că aici este Universul credinței

Israeliţii obişnuiau să ducă cu ei această cutie sfântă oriunde mergeau, chiar şi în războaie şi se spune că avea puteri uluitoare. Se credea că acest Chivot era însuşi legătura lor cu Domnul, dar şi o armă mortală pentru duşmanii lui Dumnezeu. Misterul este însă ceea ce s-a întâmplat cu această cutie. Se crede că s-ar afla într-un loc secret, ascuns de ochii lumii.

Oamenii însemnaţi

 

Sunt acei oameni care poartă pe trupul lor semnele suferinţelor pe Cruce ale lui Iisus. De obicei, aceşti oameni au semnele cuielor bătute în palmele Domnului, când a fost răstignit şi semnele rănilor de pe picioare. Fenomenul datează încă din vremea Sfântului Francisc de Assisi (1186-1226). În vremurile de astăzi, cel mai faimos „însemnat” este Sfântul Pio de Pietrelcina, cunoscut şi ca Părintele Pio (1887-1968).

Icoanele care plâng sau sângerează

 

Fie că sunt fresce, picturi, icoane sau statuete reprezentându-i pe Iisus, Fecioara Maria sau pe unii dintre sfinţi, câteva dintre acestea au fost văzute cum varsă lacrimi, chiar însângerate. Asemenea fenomene inexplicabile sunt semnale frecvent, în diferite locuri din lume, aproape în fiecare an.

Aşa este o pictură din Betleem, reprezentându-l pe Iisus, din Biserica Naşterii Domnului, deasupra locului în care se spune că s-ar fi născut Mântuitorul. Această icoană plânge cu lacrimi de sânge. Alte icoane asemănătoare sunt cea a Madonei din Toronto, în Canada sau icoana din Biserica Ortodoxă Sfântul Gheorghe Antiochian din Cicero, Illinois. De asemenea, dintr-o icoană  în mărime naturală a lui Iisus Hristos curge ulei de măsline natural.

Giulgiul din Torino

 

Este pânza  în care a fost coborât în mormânt  Iisus Hristos. Are peste 4 metri, iar pe ea se întrezăreşte ceea ce apare a fi imaginea lui Hristos ce poartă semnele rănilor suferite prin Răstignirea pe Cruce. Expresia pare să reprezinte momentul ridicării Domnului din mormânt.

Analizele specialiştilor au datat existenţa Giulgiului în perioada 1260-1390 AD. Unii sceptici susţin că Giulgiul nu ar fi cel original, ci opera maestrului Leonardo Da Vinci.

Citeşte mai mult pe romaniatv.net

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.