joi, noiembrie 30, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Mircea Badea s-a făcut iar de ras. Ce a prezis înainte de alegeri și ce a ieșit – video

Predicţiile lui Mircea Badea privind alegerile europarlamentare s-au năruit, iar realizatorul spune acum că partidele validate prin vot au toată legitimitatea să ceară demisia Guvernului. . Datele centralizate indică următoarele rezultate la alegerile europarlamentare: PNL – 26,23%, PSD – 23,68%, USR-PLUS – 20,51%, Pro România -7,01%, UDMR – 6,07%, PMP – 5,6%, ALDE – 4,24.

Marea surpriză este scorul obţinut de Alianţa 2020 USR-PLUS, în timp ce PSD şi ALDE au ieşit foarte şifonaţi şi, cel mai probabil, formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu nu va face pragul. Printre cei care au făcut predicţii favorabile actualei coaliţii de guvernare se numără şi realizatorul postului Antena 3, Mircea Badea, care cu doar câteva zile înainte de vot preconiza că PSD va scoate „cel puţin 40%“ şi avea încredere că ALDE „ia mult, mai mult decât USR“, mizând pe „prestaţia absolut impecabilă a domnului Tăriceanu“.

Partidul lui Victor Ponta, Pro România, nu avea nicio şansă în viziunea lui Badea. „Eu zic că PSD ia 40% cel puţin, PNL ia sub 19%, USR ia peste 9%, dar sub 12%, sigur ia mai mult decât a luat la alegerile europarlamentare. PSD ia mai puţin decât a luat la alegerile parlamentare. Partidul lui Victor Ponta nu intră. ALDE ia mult, peste 12%. Eu zic că ALDE ia mai mult decât USR, mai ales după prestaţia domnului Tăriceanu din ultimele zile, absolut impecabilă. N-a tras un glonţ pe lângă, toate au fost în centru, nu a spus o vorbă care să iasă din corect şi din esenţial“, estima Mircea Badea înainte de alegeri. Rezultatele reale însă au fost cu totul altele, aşa că Mircea Badea a revenit cu mai multe declaraţii şi a subliniat că partidele învingătoare au legitimitatea dată de popor pentru a prelua guvernarea. „PNL este câştigător al alegerilor. USR şi-a peste dublat scorul precedent. Au toată legitimitatea dată de popor să preia guvernarea. Eventual în coaliţie cu Băsescu pe care poporul l-a băgat în Parlament, în timp ce pe Tăriceanu nu. Aşa a hotărât poporul, aşa trebuie să se întâmple“, a scris Badea pe Facebook.

“PSD ia 40%, cel putin. PNL ia sub 19%. USR ia mai mult decat a luat la alegerile parlamentare, 9%, dar sub 12%. ALDE ia mult, mult, peste 12% ia. Cred că ALDE ia mai mult decât USR-ul”, of

Publicată de Stoica Ionel pe Luni, 27 mai 2019

Totuşi, Badea nu a ratat ocazia de a-l ataca pe preşedintele României Klaus Iohannis: „Dacă rezultatele numărate sunt cele din cifrele prezentate, nişte oameni de pe spectrul politic au toată legitimitatea, validaţi fiind prin vot popular, să ceară lucruri, ceea ce e absolut corect. Acum că cere preşedintele demisia Guvernului, a mai cerut-o. N-am înţeles cu ce-l înarcă pe Iohannis cu legitimitate alegerile de astăzi. Dar nişte partide din România, dacă rezultatele numărate ies ca astea din exit poll-ul pe care l-am văzut, au toată legitimitatea să ceară acest lucru“, spunea Badea în seara de 26 mai.

Foarte interesant și..  Românii care au stat la coadă să voteze, batjocoriți de britanici: „Credeau că e coadă la ajutoare sociale. Acesta e ca...tul pe care vrem sa-l dam afara din UK"

Citeste mai mult: adev.ro/ps5rb1

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.