Misterul gemenelor Kennedy. Vorbesc într-o limbă necunoscută pământului de la 17 luni - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

Misterul gemenelor Kennedy. Vorbesc într-o limbă necunoscută pământului de la 17 luni

Published

on

RECOMANDARE
Scrisoarea deschisa a unui medic către președinte: ” Ne este jenă și rușine să facem asta”

Grace și Virginia Kennedy, două surori gemene născute în Georgia, sunt și astăzi cel mai misterios caz din medicină, la nivel mondial.

Își spun Poto și Cabengo după cum ele singure s-au botezat în limbajul lor. Vorbesc o limbă necunoscută, care nu se încadrează nici în cele mai vechi dialecte ale mapamondului. Experți din toată lumea au încercat să descifreze misterul limbii vorbite de fetițe, fără succes însă.

Totul a început acasă

Grace și Virginia Kennedy s-au născut fără probleme medicale, ba chiar doctorii au fost surprinși de faptul că fetițele își puteau susține capul perfect, încă din primele clipe de viață. La puțin timp după naștere ambele fetițe au suferit convulsii, moment în care au fost duse la spital, iar medicii au stabilit că gemenele au o afecțiune a creierului care cel mai probabil le va afecta dezvoltarea normală. Au fost operate de urgență din cauza lichidului acumulat în creier.

În fața unui astfel de diagnostic, părinții au decis să protejeze copilele de mediul exterior și astfel, Grace și Virginia nu au luat niciodată contact cu alți copiii și nu au fost la școală. Thomas și Cristina Kennedy, părinții fetițelor făceau parte din clasa muncitoare de jos. Toată ziua și-o petreceau muncind, iar gemenele erau îngrijite de o bunică care se limita doar la schimbul și hrana copilelor. Erau doar ele în lumea lor. De menționat este faptul că părinții vorbeau doar limba engleză, iar bunica engleză și germană.

După gânguritul normal ale oricărui copil, fetițele au spus primele cuvinte la 17 luni. Nimeni însă nu le înțelegea, iar cuvintele lor nu păreau că seamănă cu un limbaj anume. Mai mult decât atât, fetițele nici nu aveau pretenția să fie înțelese. Se înțelegeau între ele și era suficient. Familia și medicii au pus totul pe seama unor afecțiuni neurologice și au lăsat timpul să treacă.

Cuvintele au devenit o limbă complexă

Odată cu trecerea anilor, limbajul fetelor era din ce în ce clar și mai fluent și din nou nimeni nu înțelegea ce vorbesc. ”GRACE: Cabengo, padem manibadu peeta- VIRGINIA: Doan nee bada tengkmatt, Poto.”, este un exemplu de conversație dintre cele două fetițe, cuvinte scrise de un medic care a încercat să stabilească cauza fenomenului bizar. (Personal am încercat să introduc frazele într-un program de traducere. În cazul prizei fraze îmi indică că este vorba de cuvinte provenite din filipineză, dar nu mi se oferă și traducere, iar în cazul celei de-a doua fraze mi se indică că limba ar fi engleză).

Explicația unor specialiști a fost că limba inventată de Poto și Cabengo ar fi derivată din germană și engleză, dat fiind faptul că cele două fetițe au auzit în jurul lor doar aceste două limbi și niciodată nu au fost supuse și altor stimuli. Alți experți spun că limba lor nu are nicio legătură cu alte limbi străine, ci este un dialect pe care ele l-au dezvoltat în lipsa altor cunoștințe, fenomenul fiind o adevărată definiție a faptului cum a apărut vorbirea la om și capacitatea lui de supraviețuire și autodepășire.

Astăzi, după mai bine de 40 de ani de când a fost semnalat pentru prima dată cazul ciudat al gemenelor Kennedy, nimeni nu își explică cum este posibil ca două copile de câteva luni să creeze o limbă fluentă, doar a lor. Cei mai îndrăzneți au spus că fetele provin dintr-o altă lume.

Sursa: m.caplimpede.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Din lume

Şoferiță româncă găsită fără suflare în cabina TIR-ului său, în Italia. Avea doar 33 de ani

Published

on

By

RECOMANDARE
Scrisoarea deschisa a unui medic către președinte: ” Ne este jenă și rușine să facem asta”

Gabriela Aiban, șoferiță de TIR, a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 de ani a făcut un infarct.

Gabriela era din Jibou, județul Sălaj și a fost găsită fără suflare într-o benzinărie din Italia, în cabina TIR-ului său, având capul pe volan. Tragedia s-a petrecut miercuri spre joi, 24 mai, la ora 2:00 noaptea, într-o zonă de serviciu din localitatea Imperia, situată în apropierea graniței cu Franța.

Gabriela Aiban a lucrat timp de 3 ani pe camion pentru o firmă din Ungaria iar din luna septembrie a anului trecut, s-a angajat la o firmă de transport din Baia Mare, de unde făcea expediţii peste graniţă.

Cam aşa s-a întâmplat şi în această săptămână, când şoferiţa româncă făcea un transport în Italia, de unde nu s-a mai întors. Lasă în urma sa două fete de 11 și respectiv 13 ani.

O cunoscută a femeii decedate a făcut un apel umanitar pentru ca trupul neînsuflețit al Gabrielei să poată fi repatriat.

Sub titlul „Un înger a plecat la Dumnezeu!”, Julia Stănescu scrie:

„… Oare să fi fost obosită? Să fi fost ea extenuată? Nu se ştie încă, deoarece se aşteaptă autopsia, dar pentru fetiţe şi pentru toţi cei care o cunosc şi o iubesc, nimic nu mai contează. Ea nu va mai reveni niciodată la fetiţele ei, nu le va mai îmbrăţisa, săruta sau alina. Nimic nu va înlocui mama pe care ele au pierdut-o. Sora Gabrielei o defineşte ca fiind o luptătoare, un om puternic şi plin de viaţă şi care a plecat pe drumuri să îşi ajute familia ca orice alt om care doreşte să asigure un trai decent celor dragi.” scrie în tulburătorul mesaj postat de Julia Stănescu.

Sursa: rotalianul.com

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***