vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Misterul lacului Cincis din România! Localnicii vorbesc de întâmplări ciudate care au loc în preajma întinderii lacustre

Lacul Cincis este localizat in județul Hunedoara pe locul unui vechi sătuc. În urmă cu 45 de ani, autoritățile au decis ca satul sa fie strămutat pentru a se amenaja un lac de acumulare. Peste 150 de familii au fost nevoite sa isi părăsească gospodăriile si casele pentru a face loc lacului. Apele care au acoperit satul cu două biserici și cimitirele acestora.

Numele satului se trage de la cele cinci persoane care au întemeiat așezarea, un bunic, fiul său si cei trei nepoți care au luptat intr-o bătălie la locul in care se afla acum Poiana Turcului.

Oamenii din zonă susțin ca se întâmplă lucruri ciudate in preajma acestui lac de acumulare. Se spune chiar că Lacul Cincis ar putea fi blestemat. Unii afirmă că animalele lor nu se apropie deloc de apă. In plus, pe timpul nopții, localnicii mai spun si că pot zări spiritele celor morți care bântuie căutându-si casele distruse si locurile de veci. Un alt fenomen ciudat care se petrece chiar in mijlocul apei statuatoare, îl reprezintă furtunile care răsar din neant si care ii sperie pe localnici.

O întâmplare ciudata a fost moartea unui fotbalist, înecat in lacul de acumulare Cincis in anii 1970. Autoritățile nu au reușit sa ii găsească nici măcar cadavrul. Scafandrii de la fata locului au ajuns si la fundul lacului, ieșind din ape îngroziți si povestind cum au văzut șerpi si întuneric bezna din care nu se putea desluși nimic. Ba mai mult, unul din scafandrii care au ajuns in preajma locului unde se aflau cimitirele a ieșit la mal si nu a mai spus un cuvânt, fiind internat chiar si al spitalul de nebuni pentru un an.

Localnicii spun ca in fiecare an se îneacă cel puțin un om, al cărui cadavru nu se mai ridica la suprafață.

Într-o zi din anul 2012, un băiat de numai 13 ani, vice-campion național la caiac canoe, a fost răpit de apele lacului in timp ce se antrena. In doar câteva minute, o furtuna iscata din mijlocul lacului l-a înghițit pur si simplu pe băiat cu tot cu barca.

Foarte interesant și..  Românul care a intrat in istorie după ce a rezistat 1 267 de zile pe front și 2 117 de zile sub arme

Deși scafandrii au încercat sa recupereze trupul băiatului, dar nu au reușit.

Sursa:www.efemeride.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.