miercuri, mai 29, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Misterul muntelui care nu a fost escaladat niciodată. Se spune că cei care au încercat au îmbătrânit

Muntele Kailash un vârf din munții Himalaya, situat la granița dintre Tibet și Nepal ascunde mistere de mii de ani. Numele muntelui provine de la cuvântul kēlāsa, din limba sanscrită, ce înseamnă de cristal, deci Muntele Kailash s-ar traduce Muntele de Cristal. Mulți spun că, pentru ca misterele Muntelui Kailash să nu fie dezvăluite, muntele nu permite oamenilor sa fie cucerit.

Misterul muntelui care nu a fost escaladat niciodată. Se spune că în vârf odihnește un zeu

Din 1953 și până astăzi au existat aproape 12.000 de escaladări ale Everestului (cel mai înalt punct de pe pământ cu o altitudine de 8848 m) la care au participat 6.664 de persoane.

Totuși, există munți mai mici care nu au fost niciodată cuceriți. Unul dintre aceștia este Muntele Kailash, un alt vârf din munții Himalaya, situat la granița dintre Tibet și Nepal. Acesta are o altitudine de 6.638 m și se spune că nimeni nu a ajuns în vârful acestuia.

Pentru hinduși și budiști, Muntele Kailash este întruchiparea fizică a Muntelui Meru. Cei mai religioși sunt convinși că muntele este blestemat. „Cel care va în­drăzni să pornească către vârful Muntelui sfânt și va vedea chipurile zeilor va fi pedepsit cu moartea!”, se poate citi în scrierile tibetane vechi.

Citește și: Misterul locului din Munții Orăștiei unde aparatele foto nu merg: Ce s-ar ascunde aici?

Potrivit scripturilor budiste și hinduse, în jurul Muntelui Meru există mănăstiri și peșteri străvechi în care locuiesc sfinții înțelepți în corpurile lor materiale și subtile. Aceste peșteri pot fi văzute doar de câțiva…

Articolul complet îl puteti citi AICI

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.