duminică, aprilie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Misterul statuii uriaşe sculptate cu şase secole în urmă

O statuie sculptată acum şase sute de ani are o poveste fascinantă. Deşi pare să înfăţişeze o zeitate, ciudata sculptură a fost creată, de fapt, cu un scop practic.

Statuia are puțin peste 10 metri înălțime. Sculptată dintr-o stâncă, ea prezintă figura unui om. A fost creată la sfârșitul secolului al XV-lea de către faimosul sculptor florentin Giovanni da Bologna (sau Giambologna).

Cunoscută cu numele de Alegoria din Apenini, ea se găsește pe terenul Vilei di Pratolino din Tuscania, Italia.

In interiorul structurii de piatră există mai multe camere secrete. Acestea sunt poziționate în așa fel încât să fie un spațiu în care să poată trăi oameni. Acest model de mai jos ilustrează poziția camerelor în interiorul statuii.

Potrivit legendei, capul enormei statui trebuia să fie locația pentru șemineu. Se spune că atunci când acesta era aprins, fumul ieșea prin nările statuii.

 

 

Fotografia de mai sus prezintă grotele ascunse din interiorul giganticei statui. Pereții acestora sunt împodobiți cu cochilii, corali, perle și cristale, pictați cu fresce care prezintă bărbați musculoși ce sapă după minereuri prețioase. Nu este în totalitate clar care era scopul acestor camere, cine trebuia să locuiască în ele sau să le folosească.

Gigantul stă pe o stâncă și pare că ține în mâna sa capul unui monstru, la pământ. Un fir de apă din subteran curge prin gura monstrului.

Astăzi, parcul unde se află statuia este deschis vizitatorilor.

Sursa: noulpamant.ro

Foarte interesant și..  Modernizarea României prin una dintre cele mai importante legi: confiscarea averilor Bisericii prin secularizarea lor pe vremea lui CUZA

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.