vineri, mai 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Moartea unui om e prevestită de anumite schimbări în organism. Ce trebuie făcut când apar aceste simptome?

Sfârşitul unei vieţi este, în majoritatea cazurilor, imprevizibil. Excepţie fac cei care suferă de boli incurabile şi persoanele vârstnice. În cazul acestora din urmă, apar anumite manifestări pe care medicii le consideră semne ale sfârşitului iminent care se apropie.

Răcirea corpului

Picioarele și mâinile unei persoane care este la un pas de moarte încep să se răcească progresiv. La atingere vom vedea că acestea au temperatura unui aisberg. Culoarea pielii se schimbă și ea înainte ca cineva să treacă în neființă. Este un lucru normal, pentru că, din cauza vârstei înaintate, organismul se degradează într-atât, încât circulația sângelui are loc din ce în ce mai greu.

Somnul

O persoană care este pe cale să se stingă, mai ales în cazul celor care sunt în vârstă sau sunt foarte bătrâni și bolnavi, are tendința să doarmă tot mai mult. Explicația ar fi aceea că în metabolism au loc schimbări care îi fac pe oamenii aflați în această situație să se simtă lipsiți de energie. Petreceți cât mai mult timp cu acești oameni, țineți-le mâinile strâns, nu le vorbiți tare, deoarece vă aud foarte bine. Șoptiți-le lucruri frumoase!

Dezorientarea

Persoanele care sunt la un pas de a trece pragul vieții spre moarte devin tot mai confuze. Nu mai realizează unde sunt, timpul în care trăiesc, nu mai știu ce identitate au. Acest lucru este cauzat tot de schimbările metabolice. De aceea, atunci când vorbești cu o persoană aflată pe patul de moarte, trebuie să îi spui mai întâi cine ești. Nu te feri să-l înveselești și să-i spui lucruri frumoase, pentru că va avea nevoie de ele.

Foarte interesant și..  Cum au trăit timp de secole, oamenii în propriile mizerii. Își făceau nevoile pe străzi, fără niciun pic de jenă

Neliniștea

Persoana care este pe cale de a se stinge are accese de neliniște. Schimbarea intervine în momentul în care aceasta simte că este la un pas de a trece în lumea celor drepți: are tendința de a trage de lenjeria de pat, de propriile haine. Poți liniști astfel de persoane vorbindu-le în șoaptă, spunându-le lucruri care îi liniștesc, care le fac bine. Explicația neliniștii lor ar fi aceea că simt că pleacă din această lume cu lucruri încă nerezolvate, scrie hospicenet.com.

Schimbarea respirației

Ritmul în care respiră persoanele aflate în prag de moarte se schimbă pe măsură ce momentul final se apropie. Respirația neregulată, oftatul și momentele în care nu respiră deloc devin o normalitate.

Sursa: divahair.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.