Mohenjo Daro este un ținut întins din Pakistan care, în urmă cu 4500 de ani, era locuit de o civilizație ce a dispărut în mod misterios.
Arheologii au constatat că orașul Mohenjo Daro a fost construit după un plan elaborat. Fiecare casă avea o sală de baie, o latrină, sisteme de drenare a apelor.
Cercetările arheologice din anul 1921 au evidențiat că aici a existat o civilizație avansată care și-a abandonat orașul și a dispărut în mod misterios.
Orașul se întindea pe o suprafață de 200 de hectare, iar în mijlocul așezării a fost descoperită o piscină de dimensiuni uriașe folosită probabil la ritualuri religioase. S-au mai găsit peste 400 de tăblițe în care scrierea era făcut de la dreapta către stânga.
Cercetătorul Davenport a lansat teoria conform căreia orașul ar fi fost distrus de o explozie nucleară. Straturile de sticlă verde sunt, conform omului de știință, dovada că nisipul a fost transformat în sticlă la temperaturi ridicate. În plus, numeroase schelete descoperite au o reactivitate de 50 de ori mai mare ca cea normală.
Aceste informații ne duc cu gândul la Mahabharata, epopeea indiană în care este descrisă o catastrofă cauzată de o armă nimicitoare. Un obiect de forma unei cochilii a coborât din cer producând un incendiu devastator. Au urmat explozii și furtuni care au devastat toată zona. Mii de oameni și de animale au murit.
Obiectul care a coborât din cer a fost numit mesagerul morții. Puținii supraviețuitori s-au aruncat în apă pentru a-și spăla corpul și hainele. După mii de ani, nivelul de reactivitate din zonă este încă foarte ridicat.
Cei care și-au construit case în zona numită Colina Morții s-au îmbolnăvit datorită nivelului ridicat de radioactivitate, iar majoritatea copiilor prezentau grave malformații.
Mulți specialiști susțin teoria lui Davenport și consideră că a avut loc un război declanșat de forțe extraterestre, în care s-au utilizat arme nucleare.
Sursa: efemeride.ro