Acasă Medicină Naşterea celui de al treilea copil modificat genetic naşte controverse în lumea...

Naşterea celui de al treilea copil modificat genetic naşte controverse în lumea ştiinţifică

0

Cercetătorul chinez He Jiankui a reuşit să editeze genele a două fetiţe gemene. În urma experimentului, guvernele lumii şi autorităţile ştiinţifice au ridicat probleme legate de etica acţiunilor sale şi au implementat regulamente riguroase pentru a împiedica noi astfel de cazuri. Cu toate acestea, recent, un alt cercetător a anunţat că cel de al treilea bebeluş ale cărui gene au fost editate se va naşte în luna iunie. Experimentul lui William Hurbut a redeschis discuţiile despre etica cercetărilor asupra genomului uman şi asupra limitelor care ar putea şi trebui să fie impuse.

Cercetătorul chinez He Jiankui este un paria al lumii ştiinţifice. Eforturile depuse în editarea genetică a oamenilor, soldate cu naşterea a două gemene şi, conform unui anunţ făcut de curând, cu un al treilea bebeluş, l-au pus în centrul discuţiilor despre etica muncii depuse.

Cel de al treilea bebeluş, despre care CNBC citat de Futurism, notează că se va naşte în această vară a redeschis discuţiile despre etica cercetărilor asupra genomului uman şi asupra limitelor care ar putea şi trebui să fie impuse.

Recent, specialistul în bioetică William Hurbut a anunţat că cel de al treilea bebeluş ale cărui gene au fost editate se va naşte în luna iunie.

William Hurburt este de părere că acţiunile lui He au deschis o cutie a Pandorei în ceea ce priveşte cercetarea şi modificarea genomului uman. „Ca specie trebuie să ne împăcăm cu această idee (n.r. a editării genetice asupra oamenilor)”.

Acţiunile lui He Jiankui dau naştere unui precedent  periculos, sunt de părere experţii în genetică şi bioetică, chiar dacă pornesc ca fiind bine-intenţionate. Sursele susţin că bebeluşii al căror ADN a fost editat ar trebui să dezvolte imunitate la infecţia cu HIV.

Foarte interesant și..  Oamenii de știință au demonstrat că ADN-ul uman poate fi reprogramat prin cuvinte folosite la o anumită frecvenţă

Sursa: descopera.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentFiul lui Arșinel s-a apucat de legumicultura. Roșiile sale se vând în supermarket la prețuri demne de Occident
Articolul următorTrump, mesaj tăios : „Nu-mi pasă de europeni. UE a profitat de noi foarte mult timp