duminică, martie 3, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Unic în lume! Copacul care face și prune și piersici și nectarine și cireșe și alune în același timp

Un pom fructifer hibrid, care înfloreşte în culori divine şi face 40 de soiuri diferite de fructe, oferă anual un spectacol uimitor.Creatorul acestui copac-minune, realizat prin altoire, este Sam Van Aken, de la Universitatea Syracuse, New York.

Primăvara, copacul oferă un spectacol vizual de excepţie. Elementele cromatice de roz, alb şi mov, într-o combinaţie surprinzătoare, trimit privitorul într-o călătorie imaginară în grădinile biblice ale Edenului.

Rodul apare între lunile iulie şi octombrie: nici mai mult nici mai puţin de 40 de soiuri de fructe, printre care prune, piersici, nectarine, cireşe şi alune.

Iniţial, Van Aken a ales doar câteva sortimente de pomi fructiferi şi a realizat un hibrid cu numai câteva soiuri. După doi ani, au fost adăugate crengi de la alţi pomi diferiţi, aceste crengi fiind incluse în tulpină, printr-o tehnică specială de altoire, iar în timp au devenit parte a noului copac.

Până în prezent, există 16 exemplare de copaci care fac 40 de soiuri de fructe, pentru realizarea unuia singur fiind necesari 5 ani.

Van Aken a ales fructe tari pentru diversitatea lor și pentru faptul că sunt intercompatibile.

Sursa: I Fucking Love Science

Foarte interesant și..  Cel mai înalt munte al Terrei nu se află pe continentul Asiatic, ci în ocean

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.