Acasă Evenimente Ne poate ajuta vaccinul antigripal în lupta cu coronavirusul? Ce răspuns a...

Ne poate ajuta vaccinul antigripal în lupta cu coronavirusul? Ce răspuns a dat un cercetător american la întrebarea lui Donald Trump

0

Vaccinul antigripal ar putea combate coronavirusul? Aceasta este întrebarea pe care președintele Donald Trump a pus-o în timpul unei mese rotunde a Casei Albe.

Potrivit experților, vaccinul antigripal este conceput pentru a preveni infecțiile cu virusurile gripale, care sunt foarte diferite de coronavirus. Vaccinul antigripal nu va împiedica pacienții să fie infectați cu coronavirus, dar poate ajuta corpul să răspundă mai bine la focarul de virus care atacă corpul, relatează Live Science.

Cred că imunizarea oamenilor împotriva gripei are un efect indirect foarte important, a spus dr. Albert Ko, profesor și președinte de departament la Școala Yale de Sănătate Publică.

În plus, există un alt motiv pentru care o vaccinul antigripal ar putea îmbunătăți răspunsul țărilor la noul focar de coronavirus: În cazul în care oamenii sunt vaccinați împotriva gripei, mai puține persoane vin în clinici cu simptome precum febră și tuse, care se suprapun cu simptomele COVID-19.

Având mai puțini pacienți cu gripa, se va facilita gasirea pacientilor cu COVID-19, a transmis Albert Ko. Ratele mai mari de vaccinare ne-ar “face să fim mult mai eficienți în detectarea coronavirusului”, a mai adăugat acesta. La nivel global, au fost confirmate 105.938 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 58.625 și-au revenit și 3.567 au decedat.
sursa stirileprotv.ro

Foarte interesant și..  Uitati-vă bine la ei! Se pregătesc să conducă lumea

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentAdrian Streinu-Cercel spulberă două mituri legate de coronavirus. Ce spune despre spirt şi vitamina C
Articolul următorMedicul timișorean Virgil Musta a vindecat cinci pacienți de coronavirus. Ce tratament a aplicat