duminică, mai 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Nici măcar nu ştiu pentru ce mor. Tinerii soldaţi ruşi, trimişi de Putin în Ucraina pe post de carne de tun

Sunt foarte tineri, iar mulți dintre ei nepregătiți de război. Aceștia sunt soldații trimiși de Putin în Ucraina, într-un război în care sunt folosiţi pe post de carne de tun. Banii alocați pentru modernizarea forțelor armate ruse au fost furați și investiţi în iahturi de lux, susține fostul ministru rus de Externe, Andrei Kozîrev, potrivit Corriere della Sera.

Peste 15.000 de soldați ruși au murit în Ucraina, de la începutul războiului, potrivit autorităților ucrainene. Cea mai tânără victimă identificată avea 18 ani. David Arutyunyan a murit în regiunea Donbas, lovit de un șrapnel, când încerca să-și salveze un camarad. Tânărul provenea din orașul Kyakhta, la sud de Lacul Baikal, nu departe de granița cu Mongolia. O altă victimă din armata rusă, Ilya Kubik, avea tot 18 ani și provenea din orașul Bratsk, din Siberia. Zeci și zeci de tineri și-au găsit sfârșitul în Ucraina, iar acum trupurile lor sunt aduse acasă, unde părinții se pregătesc să îi înmormânteze.

Acești tineri s-au născut când ideea unei Rusii democratice și liberale, construită pe cenușa Uniunii Sovietice, dispărea. Rusia acestor tineri este o țară cu libertăți limitate, o națiune mândră și puternică în teorie. Mulți evită prin orice mijloace serviciul militar deoarece au auzit ce se întâmplă în cazărmi: pe timp de pace, soldații tineri ar fi trimiși în locuri îndepărtate, unde trebuie să supraviețuiască cu puține resurse.

Totodată, potrivit sursei citate, în armată ajung copiii săraci, cei care vin din cele mai îndepărtate locuri din Rusia și care nu au alte alternative, la fel ca Yegor Pochkaenko din Belogorsk, în estul Siberiei, care a murit cu o zi înainte de a împlini 19 ani.

Foarte interesant și..  Enigmele istoriei. Cele 9 pasiuni secrete ale lui Nicolae Ceausescu

Modernizarea masivă a forțelor armate, pentru care s-a cheltuit miliarde de euro, a avut loc în mare parte doar formal. Fostul ministru de externe Andrei Kozîrev susține că „majoritatea banilor au fost furați și au ajuns să fie investiți în iahturi ancorate în Cipru.

sursa: observatornews.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.