Brânza topită este nelipsită de pe rafturile supermarketurilor, însă efectele sale asupra sănătății sunt din ce în ce mai des puse sub semnul întrebării. Deși e considerată o variantă frugală și gustoasă pentru mic dejun sau gustări, mai ales pentru copii, ingredientele sale nu sunt cunoscute în totalitate. Ce a descoperit Dragoș Pătraru, de fapt?
Dragoș Pătraru a analizat brânza topită din magazin
Deși poate părea o alegere convenabilă, este recomandat să limităm consumul de brânză topită. Dragoș Pătraru, cunoscut pentru analiza produselor alimentare disponibile pe piața românească, a comparat mai multe sortimente de brânză topită din supermarketuri.
Brânza topită se obține prin procesarea unor tipuri de brânzeturi, la care se adaugă săruri de topire, apă și grăsimi. Ceea ce face acest produs mai puțin sănătos sunt aditivii adăugați în procesul de fabricație. Printre aceștia se numără săruri de topire precum fosfații și citrații, care, alături de alte substanțe chimice, pot avea efecte negative asupra organismului, mai ales dacă sunt consumate…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net