miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Tesla, geniul care ar fi putut să ofere lumii o sursă de energie gratuită pentru tot Pământul

Inginerul și inventatorul fizician sârbo-american Nikola Tesla este astăzi faimos pentru munca sa în domeniul electricității și energiei. El a dezvoltat sistemul de curent alternativ, făcând posibilă transmiterea energiei electrice pe distanțe mari și a lucrat la comunicația fără fir și transferul de energie. Tesla s-a născut la 10 iulie 1856, în Imperiul Austriac, în prezent Croația. Era al patrulea dintre cei cinci copii. După o carieră academică în Europa, a lucrat ca redactor de telegraf și electrician înainte de a se muta în Statele Unite pentru a lucra pentru Thomas Edison în 1884.

Dacă nu ți-ai putea imagina viața fără telecomanda televizorului, mulțumește-i lui Nikola Tesla pentru că a făcut-o posibil. Tesla a inventat, a prezis sau a contribuit la dezvoltarea a sute de tehnologii care joacă un rol important în viața noastră de zi cu zi — cum ar fi telecomanda, lumini neon și fluorescente, transmisie fără fir, computere, smartphone-uri, fascicule laser, raze X, robotică și, desigur, curentul alternativ, baza sistemului nostru electric actual. Tesla a primit cetățenia de american în 1891, în același an în care a inventat bobina Tesla.

Bobinele Tesla sunt un tip de circuit electric folosit pentru a genera energie electrică de înaltă tensiune și de curent scăzut. Astăzi, sunt utilizate pe scară largă în radiouri, televizoare și alte dispozitive electronice și pot fi folosite pentru transmisia fără fir.

Nikola Tesla și-a imaginat o serie de dispozitive mai mici distribuite pe toată planeta pentru a elibera energia de pe Pământ și, de asemenea, pentru a trimite energie dintr-un loc în altul. Un transmițător, un dispozitiv format dintr-un piston care vibrează în interiorul unui cilindru, transformă energia electrică în vibrații. Folosind rocile din subteran ca un fel de conductor, vibrațiile sunt trimise către un dispozitiv de recepție, iar oscilațiile sunt transformate înapoi în energie electrică, pentru a fi utilizate local. Cu toate acestea, sistemul de „telegeodinamică” de la Tesla nu a reușit niciodată să treacă dincolo de prototip.

Foarte interesant și..  Istoria umanității, pe scurt. Femeia nu mai acceptă să locuiască în copac. Și plânge....

El credea că Pământul avea „încărcări electrice fluide” care rulează sub suprafața sa, care, atunci când sunt întrerupte de o serie de descărcări electrice la intervale stabilite repetate, ar genera o sursă de energie nelimitată prin generarea de unde electrice imense de joasă frecvență. Unul dintre cele mai extraordinare experimente ale Tesla a fost transmiterea energiei electrice pe distanțe lungi fără fire sau cabluri – o performanță care i-a derutat pe oamenii de știință de atunci. Marea sa viziune a fost să elibereze omenirea de poverile extragerii, pompării, transportului și arderii combustibililor fosili – pe care el i-a considerat „deșeuri păcătoase”.

Articole asemănătoare