vineri, ianuarie 24, 2025

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Nu ignoraţi aceste 4 SEMNE! Aşa apare DIABETUL!

Diabetul zaharat este o afecţiune gravă, caracterizată prin nivelul ridicat al glucozei din sânge. Când organismul nu produce suficientă insulină, sau nu o foloseşte eficient, apare diabetul zaharat. Complicaţiile apărute în urma acestei afecţiuni pot altera ochii, nervii, rinichii şi vasele de sânge.

Există două forme de diabet: cel de tip I, când organismul nu mai produce deloc insulină şi cel de tip II, asociat cu obezitatea şi sedentarismul, când apare rezistenţa la insulina proprie, care duce, în final, la reducerea secreţiei de insulină, dar nu totală.

Diabetul de tip I apare, în general, la copii şi tineri şi este mai grav decât cel de tip II. Niciunul nu se vindecă definitiv. O simplă analiză a glicemiei poate indica boala. O valoare mai mare de 126 înseamnă diabet. Există însă şi alte semne care trădează afecţiunea.

  1. Senzaţia permanentă de sete şi foame

Un simptom foarte întâlnit la diabetici este setea excesivă, urmată de urinarea excesivă. De asemenea, chiar dacă te-ai ridicat de la masă, senzaţia de foame rămâne şi simţi nevoia să mănânci în continuare.

Diabetul poate cauza pierderi de greutate chiar dacă mănânci peste măsură. Acest lucru nu trebuie considerat un avantaj de către persoanele care vor să slăbeasca, ci un semnal de alarmă pentru a merge la medic.

  1. Probleme de vedere

Vederea înceţoşată este unul dintre cele mai comune simptome ale diabetului nediagnosticat şi, uneori, primul indiciu observat. Pupilele se umflă şi îşi schimbă forma, iar persoanele afectate nu se mai pot concentra.

Diabetul conduce la apariţia cataractei şi glaucomului, ce distruge vederea – de obicei atât de lent, încât este ingnorat. Un examen oftalmologic regulat poate indentifica astfel de probleme.

  1. Senzaţia de oboseală şi irascibilitate
Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * 8 beneficii incredibile ale consumului de zeamă de murături

Persoanele cu diabet sunt adeseori obosite pentru că sistemul lor endocrin are probleme cu arderea glucozei (zahărul din sânge), care este şi sursa principală de energie a organismului. Multe persoane cu diabet prezintă si alte cauze care cresc starea de oboseală, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială, boli de inimă sau rinichi cu probleme.

Diabetul poate provoca iritabilitate, depresie sau oscilaţii ale dispoziţiei, ducând la o capacitate scăzută de a face faţă sarcinilor zilnice. Aceste persoane pur şi simplu nu se simt bine, creierul lor neavând glucoza necesară.

  1. Răni care se vindecă greu

O simplă tăietură sau zgârietură se vindecă foarte greu deoarece aprovizionarea cu sânge nu funcţionează foarte bine şi atunci nici celulele de imunitate care ajută rănile să se vindece nu reacţionează corespunzător. Dacă nu sunt tratate, rănile diabeticilor pot deveni foarte periculoase.

Surse selective: ro.wikipedia.org; csid.ro; doctorulzilei.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.