joi, ianuarie 16, 2025

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Nu mai arunca FRUNZELE DE RIDICHI! Sunt aur pentru sănătate

Obişnuim să rupem frunzele de ridichi şi să le aruncăm, uneori chiar atunci când le cumpărăm sau le culegem din grădină. Puţini ştiu însă că, prin nutrienţii şi vitaminele pe care le conţin, frunzele de ridichi sunt aur pentru sănătate.

Frunzele de ridichi de lună conțin vitaminele A, B1, B2, vitamina C, sunt depurative și antitoxice, cura cu frunze de ridiche de lună este benefică în

În afecțiuni hepatice și biliare – se consumă suc de frunze de ridiche, câte un pahar de două ori pe zi, are efecte tonice hepatice, cura este de 10-12 zile,

Pentru scorbut, avitaminoza A și B – astenia, sângerarea gingiilor, somnolență, tulburări de ritm cardiac -, se consumă salată de frunze de ridichi de lună, înainte de mesele principale, după cura de 7-14 zile, multe dintre simptomele caracteristice avitaminozelor de primăvara vor dispărea.

În cazuri de hiperexcitabilitate nervoasă și sexuală – frunzele se consumă sub formă de salată, 3-4 salate pe zi, pe stomacul gol, frunzele sunt calmante ușoare și anafrodiziace, iar salatele din frunze de ridiche se pot combina cu frunze de salata verde, asezonate cu suc de lămâie și ulei.

Pentru intoxicație cu medicamente – cura timp de o lună cu salată din frunze și ridichi de lună proaspete, este un foarte bun detoxifiant pentru organism, ajută la refacerea florei intestinale, protejează stomacul, fortifică sistemul imunitar slăbit de administrarea a prea multe medicamente, această cură este recomandată în special persoanelor care au luat medicamente cu efecte antibiotice, antiinflamatoare, tranchilizante, un timp îndelungat.

Foarte interesant și..  AMERICANII deţin DOVEZI cu privire la existenţa unei civilizaţii ce trăieşte în interiorul Pământului

Iată şi câteva modalităţi de gătire a frunzelor de ridichi:

  • Sotate în unt, cu sare, puţin piper proaspăt măcinat, un fir de usturoi verde și câteva frunzulițe de pătrunjel proaspăt, apoi stinse cu un păhărel de vin alb.
  • Supă-cremă din frunzele curățate de nervuri, opărite câteva minute în zeamă fierbinte (de găină sau de legume, cum preferați) la care se adaugă puţin unt și zeama proaspăt stoarsă de la o jumătate de lămâie.
  • Frunzele de ridiche pot fi adăugate şi la ciorbe pentru un gust incredibil de bun.

Surse: biaplant.ro; ierburiuitate.wordpress.com

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.