Connect with us

INFO ȘTIRI

Nu mai credeți în medicamente-minune care detoxifică organismul. Iată adevărul despre cum trebuie să acționăm pentru a ne ajuta singuri

Published

on

Exista pe piata diferite produse care promit cumpratorilor ca fac adevarate minuni in curele de detoxifiere a organismului. Adevărata detoxifiere a organismului, numită de specialiști detoxifiere regenerativă, nu are loc dacă faceți o cură de câteva zile cu sucuri sau alte produse așa zis miraculoase. Cum facem să nu dăm banii degeaba și să nu facem organismului mai mult rău decât bine? Ce înseamnă de fapt o detoxifiere sănătoasă a organismului? Aflăm în materialul de mai jos.

Dr. Doina Ene, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: Sunt situaţii în care organismul funcţionează perfect, pentru că el este o maşinărie întreagă care are această funcţie de detoxifiere foarte bine controlată, dar sunt situaţii în care noi forţăm nota: avem un consum alimentar neadecvat sau trăim într-un mediu foarte poluat şi atunci depăşim capacităţile organismului de a face această epurare. Substanţele rezultate din metabolism ajung să aibă efecte toxice. Chiar găseam undeva o expresie a unui profesor din SUA care spunea că majoritatea bolilor sunt o revanşă a organismului pentru lipsa de respect pe care i-o acordăm.

Conf. dr. Ion Daniel, medic primar chirurgie generală: Nu se va da niciodată o lege care să limiteze numărul de alimente pe care le pui în coş la supermarket sau numărul de porții pe care ți le pui în farfuria proprie, dar putem face din fragedă pruncie copiilor educaţie care să îi ajute să se comporte mai târziu ca adulţi responsabili cu ei înşişi.

Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată, nutriție și nutrigenomică: Vă spun că nu are nicio legătură nici cu banii şi nici cu timpul. Are legătură doar cu organizarea. Dacă eu mă trezesc dimineața și includ în programul meu și puțin sport, și o alimentație cât de cât corectă, voi reuși. Putem să mergem pe jos, putem să mergem cu bicicleta, putem să parcăm maşina mai departe, putem să ne gândim la ce gustări să luăm în ziua respectivă şi să le avem la noi. Totul ţine de organizare.

„Ingredientele” unei detoxifieri sănătoase

Există atât de multe produse care garantează că ne scapă de toxine încât detoxifierea a devenit o industrie foarte profitabilă. O afacere care de multe ori nu te stoarce doar de bani, ci și de sănătate.

Cristela Georgescu, specialist în sănătate holistică: Mesajul meu către oricine doreşte să pornească într-o astfel de călătorie este să se instruiască în primul rând despre cum funcţionează organismul uman.

Dr. Doina Ene, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: Un om care înţelege fenomenul, ce i se întâmplă în organism, unde a greşit, ce a greşit, care stă de vorbă cu el însuşi şi poate să analizeze foarte riguros şi responsabil şi sincer vizavi de ce poate şi ce nu poate să facă şi cum îşi poate structura această schimbare de comportament, acela va obţine rezultate.

Alimentaţia sănătoasă, primul pas către detoxifiere

În cazul alimentaţiei, micşoraţi treptat cantitatea de zahăr, de paste făinoase şi produse de patiserie din făină albă, de proteine animale şi de adaosuri sintetice. Alegeţi în schimb produse cât mai naturale şi mai puţin procesate.

Dr. LeAnne Campbell, coautorul cărţii „Studiul China. Carte de bucate”: Cred că cea mai bună cură de detoxifiere este să înveţi cum să prepari mâncare bazată pe alimente integrale şi să devină un mod de viaţă. Dacă faci un detox pentru câteva zile şi apoi te întorci la alimentaţia ta obişnuită şi iar mai faci un detox nu cred că este un drum către sănătate.

Încă un sfat important este să mâncaţi preparate simple, care conţin cât mai puţine ingrediente.

Cristela Georgescu, specialist în sănătate holistică: Să ne gândim logic: dacă ar vorbi cu noi 10 oameni în acelaşi timp am putea să înţelegem la fel de bine ca atunci când vorbeşte unul singur? Aşa este şi sistemul nostru digestiv. Când mâncăm un preparat care conţine 4-5-6 ingrediente care fiecare se digeră şi are nevoie de anumite enzime şi substanţe vă daţi seama câtă energie consumă el ca să priceapă cele câteva limbi în care i se vorbeşte? De asta spun: alimente simple, cât mai puţine combinaţii.

Detoxifierea regenerativă: schimbarea stilului de viață

Sucurile naturale pot fi de ajutor în procesul de detoxifiere, însă nu în cure drastice, așa cum obișnuiesc mulți oameni să facă.

Cristela Georgescu, specialist în sănătate holistică: Detoxifierea regenerativă a organismului este un proces, nu este o chestiune de weekend, de o săptămână sau de o lună, este un proces care ne testează în primul rând răbdarea.

RECOMANDARE
Fenomenul alarmant care duce la intensificarea culorii oceanelor. Ce se va intampla in continuare

Alimente naturale, mișcare, gândire pozitivă și stresul ținut în frâu. Sunt ingredientele unei detoxifieri sănătoase a organismului. Nimic ieșit din comun, doar că, în realitate, presupune schimbarea stilului de viață.

sursa digi24.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Published

on

By

Patiseriile, pizzeriile si cofetariile isi bat joc de clienti, pacalindu-i in privinta continutului produselor lor. Ministerul Agriculturii avertizeaază că, în urma controalelor care au vizat 180 de magazine şi unităţi de producţie din Bucureşti şi din alte 12 muncipii, s-a constatat că 40% dintre acestea utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte.

„Au fost verificate 180 de unităţi (din care 85 patiserii, 17 Cofetării – laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unităţi de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfăşurat în Bucureşti şi in municipiile reşedinţă de judeţ precum Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui. Dintre acestea 73 de unităţi, reprezentând un procent de 40,5%, utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt, etc)”, anunţă Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a reluat din 21 ianuarie activităţile de control desfăşurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte, informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancţionarea şi diminuarea fraudelor în domeniu.

Acţiunile se desfăşoară atât în Municipiul Bucureşti cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc în principal verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

„Chiar dacă se constată o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, în comparaţie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persistă în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte şi pe linia informării corecte a consumatorilor”, subliniază ministerul.

Au fost depistate şi alte abateri precum comercializarea aşa-zisei „Specialitate Bulgaria” drept Telemea de Bivoliţă, Telemea de Capră şi Telemea de Vacă, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producţiei autohtone, autentice şi sănătoase, reprezintă practic şi „o sfidare a consumatorilor”, conform Ministerului Agriculturii.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei.

RECOMANDARE
Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

sursa digi24

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***