vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Bărbații care-și țin telefonul mobil în buzunarele de la pantaloni riscă să nu mai poată avea copii

Un studiu realizat de experţii israelinei a scos la iveală faptul că folosirea telefonului mobil mai mult de o oră pe zi ar putea afecta calitatea spermei dublând riscul de scădere la niveluri infime a șanselor de procreare.

Investigația realizată de Centrul Medical Carmel și de Technion din Haifa (nordul țării), publicată săptămâna aceasta de revista științifică online Reproductive BioMedicine Online, pune accentul pe temuta conexiune care se crede că există între infertilitatea masculină și folosirea cu prevalență a celulalelor.

Unele studii au relevat un declin continuu al calității spermei de la începutul secolului XX, una dintre cele mai analizate cauze fiind impactul radiației frecvenței electromagnetice emise de telefoanele mobile. Cercetătorii, în frunte cu Ariel Zilbertlicht de la Centrul Medical Carmel, au studiat relația dintre caracteristicile utilizări celularului și calitatea spermei, scrie rtv.net.

Pentru aceasta au analizat cazurile a 106 bărbați, prin analizarea datelor demografice, a modului în care au utilizat telefonul mobil și impactului asupra calității lichidului seminal. Rezultatele au arătat că această calitate s-a redus la niveluri care puteau cauza infertilitate la bărbații care obișnuiesc să-și țină celularele la jumătate de metru distanță sau mai aproape de șliț.

De asemenea, 47 la sută dintre cei care își țineau celularul în buzunarul de la pantaloni de-a lungul zilei au întregistrat niveluri anormal de scăzute în concentrația spermei, similare celor întâlnite la doar la 11 la sută din populația masculină. Un alt factor ce poate influența calitatea spermei este utilizarea celularului mai mult de o oră pe zi.

Și mai grav este dacă se vorbește la telefon în timp ce se încarcă de la baterie, fapt ce dublează riscul reducerii concentrației lichidului seminal.

Foarte interesant și..  Foarte simplu! Cum scapi de țânțari fără soluții chimice? Unul dintre ingrediente îl ai chiar în grădină!

Cercetătorii au ajuns la concluzia că unele aspecte ale utilizării celularelor pot influența negativ concentrația spermei și că este necesar să fie realizate studii de o mai mare anvergură pentru a stabili dacă acest tip de radiație poate afecta fertilitatea masculină.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.