Un nou tip de fraudă. Nu răspundeți la aceste numere de telefon! Mii de români au fost păgubiții cu mii de lei după ce au răspuns - Infoalert.ro
Connect with us

DE ACTUALITATE

Un nou tip de fraudă. Nu răspundeți la aceste numere de telefon! Mii de români au fost păgubiții cu mii de lei după ce au răspuns

Published

on

RECOMANDARE
Medic român, mesaj devastator pentru Dragnea. "Le cereți scuze pușcăriașilor, dar pacienților care sunt tratați în jeg în spitale când le veți cere scuze?"

Atenție în cazul în care primiți beep-uri sau mesaje de la numere cu prefixe de țări ca Rusia, Cuba ori Malaesia. Vă puteţi alege cu facturi încărcate şi cu mii de euro Atenție în cazul în care primiți beep-uri sau mesaje de la numere cu prefixe de ţări ca Rusia, Cuba ori Malaesia şi aveţi de gând să apelaţi înapoi.

Este vorba despre o nouă metodă de înșelătorie prin telefon.Unele sunt numere cu suprataxă, folosite de escroci, iar costurile unui astfel de apel pot ajunge şi la mii de euro, informează focusprimatv.ro

Inşelătoria cu apeluri telefonice în ţări străine este o practică sesizată încă de anul trecut în ţara noastră, dar intensificată în ultimele luni, cu toţi mai mulţi români printre victime. Frauda începe cu un beep sau un sms primit pe telefonul mobil, de obicei la ore târzii, de la numere cu prefixe de ţări africane sau ţări ca Rusia, Franţa ori Italia. Pe telefonul mobil poate să apară o înştiinţare de apel nepreluat chiar şi fără ca telefonul să fi sunat. Dacă sunaţi înapoi, factura poate ajunge şi la costuri de 60 de euro pe minut.

O altă practică a acestei fraude: primiţi un sms în care vi se cere să sunaţi de urgenţă la respectivul număr. Consecinţa poate fi aceeaşi – costuri uriaşe la factură.

Păţiţi, sute de oameni avertizează, pe forumuri sau pe site-urile de socializare cum să avem grijă şi să nu cădem în astfel de capcane.

Cum funcționează însă o astfel de fraudă?! Oamenii aflaţi în spate încep prin a înregistra numărul cu suprataxă la un operator de telefonie mobilă. Folosesc în general ţări din afara jurisdicției Uniunii Europene sau a jurisdicţiei americane.

Cine ar putea sta în spatele unei astfel de escrocherii? Persoane greu de identificat, susţin specialiştii.

Pentru cei care au căzut însă în capcana unor astfel de escroci există șanse foarte mici, aproape deloc să îşi recupereze pagubele, mai atrag atenția specialiștii în fraude informatice.

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

DE ACTUALITATE

Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Published

on

RECOMANDARE
Comisia Iordache da o noua lovitura justitiei. Modificare in Codul Penal cu dedicatie pentru Dan Voiculescu

Un nou tip de fraudă face ravagii: eşti sunat de cineva care se dă drept operator la Telekom, Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru că are acces la baza de date. Îţi spune că e ceva în neregulă cu factură ta şi te roagă să tastezi un cod de cifre. Dacă ai făcut asta, îi încarci cartelă respectivului cu 300 EURO!

Informare a Ministerului de Interne

In atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile: Daca un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41.
Nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare.
Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind „Provider”Orange, Telekom (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră. NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.

Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM.
Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe)cu care vor vorbi in contul tau.

Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.

ATENTIE de transmis URGENT Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi; anulaţi apelul.
Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia.

In atentia utilizatorilor Internetului RUGAM TRIMITETI ACEST AVERTISMENT PRIETENILOR, FAMILIEI ETC….

Fiţi vigilenţi în următoarele zile!
Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita „Invitaţie”, indiferent cine o trimite.

Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta „arde” întregul hard disc al computerului dvs.
Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor contacţilor.

E mai bine să primiţi acest mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi să-l deschideţi.
Dacă primiţi un mail cu denumirea de ‘invitaţie”, chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat.

Acesta este cel mai periculs virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea.

Acest virus a fost descoperit de cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu pentru el”, acesta este un mesaj care a fost transmis pe internet și care a ajuns în adresele electronice a mii de oameni care au luat în serios îndemnul.

Sursa: a1.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***