joi, decembrie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Nu renunţaţi la scrisul de mână! Acesta stimulează funcțiile creierului, în timp ce tastatura le anihilează

Chiar dacă suntem în era digitală şi cea mai utilizată, simplă şi rapidă metodă de scriere pare a fi cea pe telefon sau la tastatura calculatorului, nu ar trebui să renunţăm la scrisul de mână, deoarece modul în care scriem influenţează creierul. În timp ce scrisul de mână stimulează funcțiile creierului, tastatura le anihilează.

Scrisul de mână deţine un rol foarte important în dezvoltarea creierului. Scrierea de mână stimulează şi exersează creierul, ajutându-l să se dezvolte corect. Mai mult decât atât, s-a constat că exerciţiile de scriere alungă stresul, grijile şi aduce starea de bine.

Creierul este compus din lobul frontal, lobul parietal şi o mare serie de celule. Lobul frontal este conectat la scris, citit, raţionament şi personalitate. Lobul parietal este cel care interpretează scrisul şi cititul – în general cuvintele. Celulele din creier sunt stimulate numai dacă se exersează zilnic scrisul de mână şi se apelează mai puţin la tastatură. În felul acesta, creierul este ajutat să se concentreze mai bine.

Dintre avantajele scrisului de mână pot fi enumerate: stimularea memoriei şi a celulelor creierului, generarea mai rapidă a ideilor, îmbogăţirea vocabularului.

Scriind zilnic de mână, se evită transformarea funcţiilor creierului într-un „handicap”. Creierul uman funcţionează asemenea unui muşchi: cu cât este mai mult şi mai bine antrenat, cu atât este menţinut mai tânăr şi în formă.

Scriind cu stiloul sau cu pixul, informaţia se întipăreşte mai bine în creier. S-a constat că scrisul cu stiloul, pixul sau creionul utilizează o porţiune mai mare de creier decât dacă se tastează digital. Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii.

Foarte interesant și..  Țin loc de medicamente! Urzicile cu usturoi, hrean si mămăligă vă fortifică organismul

Conform revistei The Wall Street Journal, sunt medici care recomandă scrisul de mână vârstnicilor ca exerciţiu cognitiv, eficient în menţinerea minţii agere. Scrisul activează mai multe părţi ale creierului decât folosirea tastelor, printre acestea fiind zone care controlează gândirea, limbajul şi memoria funcţională.

Surse: Science Daily; Online Report

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. La facultate, cel puțin la facultatea mea, foarte puțini studenți își iau notițe (scriind de mână). Marea majoritate nu scrie deloc, câțiva (foarte puțini scriu de mână) și câțiva scriu pe laptop sau pe smartphone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.