Acasă Diverse Nu vă îngrijorați dacă cel mic mănâncă chipsuri! Nutriționistul Mihaela Bilic explică...

Nu vă îngrijorați dacă cel mic mănâncă chipsuri! Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce acestea nu reprezintă un pericol: „Ele sunt bogate în calorii, nicidecum otrăvitoare”

2

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic atrage atenţia asupra isteriei alimentare când vine vorba de copii, precizând că banalul sandviş cu şuncă şi caşcaval sau chipsurile nu reprezintă un pericol real pentru cei mici atâta vreme cât sunt consumate în cantităţi moderate, iar părinții nu ar trebui să le interzică micuților să mănânce anumite alimente, dar nici să le creeze o dietă specială.

Fără a da nume, Mihaela Bilic a comentat pe Facebook recomandările unei „aşa zise nutriţioniste“ în ceea ce priveşte alimentaţia copiilor.

„Am aflat şi eu cu stupoare că cică n-ar fi voie să pui într-un sandviş mezeluri şi brânzeturi la un loc. Faptul că madam specialistă a desfiinţat existenţa banalului sandviş cu şuncă şi caşcaval pe care omenirea îl mănâncă de secole e dincolo de orice comentariu“, a subliniat medicul nutriţionist, precizând că astfel de declaraţii pot face mult rău.

Mihaela Bilic face apel la părinţi să-şi folosească bunul-simţ şi instinctele când vine vorba de meniul copiilor şi să nu le interzică anumite alimente. Ea subliniază că nu este o tragedie dacă din când în când să mănânce şi „prostii“ precum chipsuri, croissanturi sau batoane de ciocolată, precizând că acestea sunt doar bogate în calorii, nicidecum otrăvitoare.

„Dragi părinţi, încercaţi să vă folosiţi bunul-simţ şi propriile instincte când vine vorba de meniul copiilor, nu căutaţi să le creaţi o dietă specială, indiferent cât de sănătoasă şi ferită de rele vi se pare. Important e ca un copil să simtă apartenenţa la un grup, la o familie şi asta înseamnă să facă ce fac ceilalţi, nu să fie diferiţi/izolaţi/trataţi special. Mâncarea nu trebuie să fie perfectă, ci doar adaptată vârstei lui ca dimensiune a porţiei. Şi da, sunt de acord, în familiile cu copii ar fi minunat dacă ar exista mâncare gătită şi dacă masa ar fi luată împreună măcar o dată în zi. Cât despre ce se întâmplă în afara casei, relativizaţi: important este ca în 80% din timp alegerile alimentare ale copilului să fie supravegheate şi aprobate de voi, în restul de 20% din timp nu se poate întâmpla nimic atât de grav încât să perturbe echilibrul nutriţional al celui mic. Nu contează dacă copilul mănâncă din când în când «prostii» de genul chips-uri, croissant, biscuiţi, batoane de ciocolată, adică tot felul de produse ambalate în pacheţele atrăgătoare – ele sunt bogate în calorii, nicidecum otrăvitoare. Nu vă faceţi iluzii crezând că migdalele neprăjite pe care le propuneţi voi sunt o gustare mai potrivită, veţi fi surprinşi să constataţi că îngraşă mai tare!“, explică Mihaela Bilic.

Foarte interesant și..  Marea păcăleală a alimentelor sănătoase cu care ne hrănim zilnic noi și copiii noștri

Medicul continuă prin a evidenţia că este important ca educaţia alimentară a unui copil să fie format natural şi sănătos în cadrul familiei prin practicarea împreună a tuturor obiceiurilor corecte ce ţin de mâncare, de la atmosfera şi ritmul meselor, la dimensiunea porţiei şi la diversitatea din farfurie. „Diferenţa dintre alimentele de bază (care se consumă zilnic) şi cele facultative (care se consumă rar, opţional, în cantitate mică) se face tot în copilărie şi în familie. Depinde de voi, părinţii, care este «normalitatea» în care copilul vostru creşte. Şi pentru că copiii sunt oglinda părinţilor, ajutaţi-l să oglindească o relaţie pozitivă şi echilibrată cu mâncarea, fără interdicţii şi frici alimentare, fără cure de slăbire şi alimente tabu. O normalitate în care banalul sandviş cu şuncă şi caşcaval să poată exista. Indiferent ce spun nutriţioniştii!“, încheie Bilic.

https://www.facebook.com/mihaela.bilic/posts/2392742460781377

Sursa: adevarul.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentTu ce vezi? Psihologii afirmă că doar o minte de GENIU sesizează că în imagine nu este o broască
Articolul următorApa de aur de la Maieru, un dar de la Dumnezeu! Oameni din toată țara vin să își ia apă, iar localnicii o trimit copiilor din străinătate pe microbuze