Connect with us

INEDIT news

Consumul regulat de praf din coajă de ou vă va ajuta să preveniți apariția osteoporozei

Published

on

Coaja de ou este la 90% alcătuită din calciu, precum şi din compuşi de fosfor, potasiu, fier, magneziu şi siliciu. Calciul pe care îl consumăm odată cu coaja de ou este însuşit foarte uşor de organism, de câteva ori mai uşor decât medicamentele speciale!

Proprietăţile benefice ale cojii de ou au fost bine cunoscute din cele mai vechi timpuri, multe reţete medicale vechi aveau în componenţa lor praf de coajă de ou – sursă de calciu.

Cercetările savanţilor din SUA, Canada şi Ungaria au demonstrat că structura cojilor de ou se aseamănă izbitor cu structura dinţilor şi a oaselor omului. Consumul regulat de praf din coajă de ou vă va ajuta să preveniţi apariţia osteoporozei şi să uitaţi de bolile provocate de deficitul de calciu.

După cum se ştie, calciul contribuie la producerea de către organism a măduvei osoase – iată ce valoare are el pentru sănătatea noastră!

cjou1

Avantajele consumului de praf din coajă de ou

 • normalizarea presiunii arteriale
 • reducerea nivelului de colesterol
 • profilaxia împotriva osteoporozei
 • tratarea rapidă a arsurilor la stomac
 • profilaxia împotriva rahitismul şi anemiei la copii (datorită conţinutului de fier)
 • eliminarea radionuclizilor din organism
 • tratarea alergiei
 • normalizarea metabolismului şi slăbirea pe căi naturale
 • frumuseţea părului şi a unghiilor
 • tratarea acneei – coaja conţine zinc, ce influenţează benefic pielea
 • tratarea bolilor cronice a organelor interne

Mod de preparare

  Curăţiţi ouăle, spălaţi bine coaja şi puneţi-o la fiert pentru 5 minute.Lăsaţi coaja la uscat – peste 5-6 ore ea va fi gata pentru consum.Eliminaţi pelicula albă de pe suprafaţa interioară a cojii, apoi pisaţi bine până obţineţi praful de coajă.Păstraţi praful într-un vas închis bine şi aşezaţi-l într-un loc uscat.
Se poate utiliza şi coaja ouălor fierte, dar se consideră că aceasta e mai puţin eficientă decât coaja ouălor crude.

Pentru pregătirea prafului se pot folosi ouă de găină sau de prepeliţă, cele de gâscă sau raţă nu se recomandă fiindcă pe coaja lor se găsesc des germenii diferitelor infecţii.

Pentru copiii cu vârsta mai mare de un an se recomandă consumul a un vârf de cuţit de praf pe zi pentru îmbunătăţirea creşterii şi profilaxia împotriva deficitului de calciu. Treptat doza poate fi ridicată, la vârsta de 7 ani copilul poate consuma o jumătate de linguriţă de praf pe zi.

Copiii de peste 14 ani vor primi doza de calciu de o zi prin consumul a 1-2 linguriţe de praf. Amestecul de praf de coajă de ou şi suc de lămâie elimină simptomele de diateză şi alergieatât la copii, cât şi la maturi.

De asemenea coaja de ou înlătură problemele legate de glanda tiroidă, tratează gastrita şi curăţă sângele!

Să fiţi sănătoşi alături de cei dragi! Şi nu uitaţi – coaja de ou nu trebuie aruncată!

Conținutul acestui este preluat de pe siteul perfect-ask.com fiind doar informativ. Informațiileoua

coji de oua

praf din coji de oua

de aici nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

loading...
Loading...

Din lume

Enigma vasului EDUARD BOHLEN! O navă lungă de 100 de metri îngropată în nisipul Deșertului Namib!

Published

on

By

Nava EDUARD BOHLEN este ambarcațiunea misterioasă  care a eșuat în Atlantic  și se află în prezent în deșert.Vasul ”Eduard Bohlen” a fost construit în anul 1891.

Era o navă rezistentă pentru acele vremuri, având un  tonaj (volumul spatiilor interioare ale navei exprimate în tone registru) de 2.300 și o lungime de 94 de metri. Naviga cu un echipaj de 43 de persoane la bord. 

După 20 de ani de activitate, la  5 septembrie 1909, sub pavilion german, urma să facă o deplasare din Swakopmund (Namibia) la Table Bay, Cape Town (Africa de Sud). Ceața densă de pe coastele Skeleton,a făcut ca  ambarcațiunea să  se ciocnească de stânci. ”Eduard Bohlen” s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în Conception Bay.

De la acel eveniment nefast au trecut peste 100 de ani și, deoarece deșertul namibian a înaintat vertiginos în apele Oceanului Atlantic, vasul a ajuns între dunele de nisip, la o distanță de mai bine de 400 de metri de țărm. Astăzi ne  oferă imagini incredibile.

Sursa: a1.ro

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***