vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Consumul regulat de praf din coajă de ou vă va ajuta să preveniți apariția osteoporozei

Coaja de ou este la 90% alcătuită din calciu, precum şi din compuşi de fosfor, potasiu, fier, magneziu şi siliciu. Calciul pe care îl consumăm odată cu coaja de ou este însuşit foarte uşor de organism, de câteva ori mai uşor decât medicamentele speciale!

Proprietăţile benefice ale cojii de ou au fost bine cunoscute din cele mai vechi timpuri, multe reţete medicale vechi aveau în componenţa lor praf de coajă de ou – sursă de calciu.

Cercetările savanţilor din SUA, Canada şi Ungaria au demonstrat că structura cojilor de ou se aseamănă izbitor cu structura dinţilor şi a oaselor omului. Consumul regulat de praf din coajă de ou vă va ajuta să preveniţi apariţia osteoporozei şi să uitaţi de bolile provocate de deficitul de calciu.

După cum se ştie, calciul contribuie la producerea de către organism a măduvei osoase – iată ce valoare are el pentru sănătatea noastră!

cjou1

Avantajele consumului de praf din coajă de ou

 • normalizarea presiunii arteriale
 • reducerea nivelului de colesterol
 • profilaxia împotriva osteoporozei
 • tratarea rapidă a arsurilor la stomac
 • profilaxia împotriva rahitismul şi anemiei la copii (datorită conţinutului de fier)
 • eliminarea radionuclizilor din organism
 • tratarea alergiei
 • normalizarea metabolismului şi slăbirea pe căi naturale
 • frumuseţea părului şi a unghiilor
 • tratarea acneei – coaja conţine zinc, ce influenţează benefic pielea
 • tratarea bolilor cronice a organelor interne

Mod de preparare

  Curăţiţi ouăle, spălaţi bine coaja şi puneţi-o la fiert pentru 5 minute.Lăsaţi coaja la uscat – peste 5-6 ore ea va fi gata pentru consum.Eliminaţi pelicula albă de pe suprafaţa interioară a cojii, apoi pisaţi bine până obţineţi praful de coajă.Păstraţi praful într-un vas închis bine şi aşezaţi-l într-un loc uscat.
Se poate utiliza şi coaja ouălor fierte, dar se consideră că aceasta e mai puţin eficientă decât coaja ouălor crude.

Pentru pregătirea prafului se pot folosi ouă de găină sau de prepeliţă, cele de gâscă sau raţă nu se recomandă fiindcă pe coaja lor se găsesc des germenii diferitelor infecţii.

Foarte interesant și..  Iată cum scapi doar în câteva secunde de muștele, țânțarii sau insectele care-ți intra vara în casă

Pentru copiii cu vârsta mai mare de un an se recomandă consumul a un vârf de cuţit de praf pe zi pentru îmbunătăţirea creşterii şi profilaxia împotriva deficitului de calciu. Treptat doza poate fi ridicată, la vârsta de 7 ani copilul poate consuma o jumătate de linguriţă de praf pe zi.

Copiii de peste 14 ani vor primi doza de calciu de o zi prin consumul a 1-2 linguriţe de praf. Amestecul de praf de coajă de ou şi suc de lămâie elimină simptomele de diateză şi alergieatât la copii, cât şi la maturi.

De asemenea coaja de ou înlătură problemele legate de glanda tiroidă, tratează gastrita şi curăţă sângele!

Să fiţi sănătoşi alături de cei dragi! Şi nu uitaţi – coaja de ou nu trebuie aruncată!

Conținutul acestui este preluat de pe siteul perfect-ask.com fiind doar informativ. Informațiileoua

coji de oua

praf din coji de oua

de aici nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.