Coaja de ou este la 90% alcătuită din calciu, precum şi din compuşi de fosfor, potasiu, fier, magneziu şi siliciu. Calciul pe care îl consumăm odată cu coaja de ou este însuşit foarte uşor de organism, de câteva ori mai uşor decât medicamentele speciale!
Proprietăţile benefice ale cojii de ou au fost bine cunoscute din cele mai vechi timpuri, multe reţete medicale vechi aveau în componenţa lor praf de coajă de ou – sursă de calciu.
Cercetările savanţilor din SUA, Canada şi Ungaria au demonstrat că structura cojilor de ou se aseamănă izbitor cu structura dinţilor şi a oaselor omului. Consumul regulat de praf din coajă de ou vă va ajuta să preveniţi apariţia osteoporozei şi să uitaţi de bolile provocate de deficitul de calciu.
După cum se ştie, calciul contribuie la producerea de către organism a măduvei osoase – iată ce valoare are el pentru sănătatea noastră!
Avantajele consumului de praf din coajă de ou
- normalizarea presiunii arteriale
- reducerea nivelului de colesterol
- profilaxia împotriva osteoporozei
- tratarea rapidă a arsurilor la stomac
- profilaxia împotriva rahitismul şi anemiei la copii (datorită conţinutului de fier)
- eliminarea radionuclizilor din organism
- tratarea alergiei
- normalizarea metabolismului şi slăbirea pe căi naturale
- frumuseţea părului şi a unghiilor
- tratarea acneei – coaja conţine zinc, ce influenţează benefic pielea
- tratarea bolilor cronice a organelor interne
Mod de preparare
- Curăţiţi ouăle, spălaţi bine coaja şi puneţi-o la fiert pentru 5 minute.Lăsaţi coaja la uscat – peste 5-6 ore ea va fi gata pentru consum.Eliminaţi pelicula albă de pe suprafaţa interioară a cojii, apoi pisaţi bine până obţineţi praful de coajă.Păstraţi praful într-un vas închis bine şi aşezaţi-l într-un loc uscat.
Pentru pregătirea prafului se pot folosi ouă de găină sau de prepeliţă, cele de gâscă sau raţă nu se recomandă fiindcă pe coaja lor se găsesc des germenii diferitelor infecţii.
Pentru copiii cu vârsta mai mare de un an se recomandă consumul a un vârf de cuţit de praf pe zi pentru îmbunătăţirea creşterii şi profilaxia împotriva deficitului de calciu. Treptat doza poate fi ridicată, la vârsta de 7 ani copilul poate consuma o jumătate de linguriţă de praf pe zi.
Copiii de peste 14 ani vor primi doza de calciu de o zi prin consumul a 1-2 linguriţe de praf. Amestecul de praf de coajă de ou şi suc de lămâie elimină simptomele de diateză şi alergieatât la copii, cât şi la maturi.
De asemenea coaja de ou înlătură problemele legate de glanda tiroidă, tratează gastrita şi curăţă sângele!
Să fiţi sănătoşi alături de cei dragi! Şi nu uitaţi – coaja de ou nu trebuie aruncată!
“Conținutul acestui este preluat de pe siteul perfect-ask.com fiind doar informativ. Informațiileoua
coji de oua
praf din coji de oua
de aici nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”