Numărul 3, secrete și mistere.Viața și moartea au fost create cu ajutorul ei
Connect with us

INEDIT news

Numărul 3, secrete și mistere. Viața și moartea au fost create cu ajutorul acestei cifre

Published

on

RECOMANDARE
57 de verificări OBLIGATORIU de făcut când cumperi o mașină second hand

Numărul 3, secrete și mistere. Viața și moartea au fost create cu ajutorul acestei cifre

Numărul 3 este o excelentă figură enigmatică deoarece conține semnificații profunde ale celor mai mari secrete ale Universului și vieții de pe Terra.

Încă din cele mai vechi timpuri, marii gânditori ai omenirii, au încercat să dezlege misterul numărului 3. A fost analizat din punct de vedere religios și spiritual, motiv pentru care și mai multe întrebări s-au născut cu privire la acest număr. Numărul 3 este unul perfect, cu numeroase conotații.

Numărul 3 în religie

Cifra 3 are o semnificaţie foarte puternică în religia creştină. În primul rând este asociată cu Sfânta Treime, iar un alt simbol pentru a reprezenta divinitatea este triunghiul, figură geometrică asociată tot cu această cifră. Forța sau puterea divinității vine din trei părți: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.

Trinitatea este un concept imposibil de înţeles pe deplin de către orice fiinţă umană prin propria ei înţelepciune. Dumnezeu este infinit mai mare decât suntem noi, prin urmare nu ne putem aştepta să Îl putem înţelege pe deplin. Biblia ne învaţă că Tatăl este Dumnezeu, că Iisus este Dumnezeu şi că Duhul Sfânt este Dumnezeu. De asemenea, Biblia ne învaţă că există un singur Dumnezeu. Deşi putem înţelege câteva adevăruri despre relaţia dintre cele trei Persoane diferite ale Trinităţii, acest concept nu poate fi cuprins de mintea umană. Dar aceasta nu neagă veridicitatea şi nici bazele biblice ale acestor învăţături.

În concluzie, Biblia ne spune că există un singur Dumnezeu, chiar dacă Trinitatea există și este prezentă. Poate părea un paradox și din acest motiv conceptul este greu de înțeles pentru mintea umană.

În Bibli3, cifra 3 apare simbolic în foarte multe situaţii: Iisus a înviat trei oameni (pe fiica lui Jairus, pe fiul văduvei lui Nain şi pe Lazăr), Iisus a fost ispitit în deşert de trei ori, a căzut de trei ori în timp ce îşi căra crucea spre Golgota, iar exemplele pot continua.

Numărul 3 în perspectiva anticilor

Interesant este faptul că numeroase dintre culturile antice și-au văzut creatorii sub forma Trinității. De exemplu, babilonienii aveau trei zei creatori, pe Bel, Anu și Ea. Același fenomen se petrecea și în cazul egiptenilor antici, care credeau că zeii creatori ai civilizației umane sunt: Osiris, Horus și Set.

Persanii îi venerau pe Mithra, și Ahriman Hormuz; grecii pe Athena, Zeus și Apollo; iar romanii pe Jupiter, Apollo și Minerva. Trebuie să remarcăm faptul că în Trinitatea fiecărei civilizații antice exista și o singură zeitate de sex feminin. Oare Sfântul Duh din religia creștină este de fapt o femeie? Greu de răspuns!

Numărul 3 și înțelegerea vieții

Numărul 3 are rădăcini adânci în viața noastră. Omul este creat din trei părți sau trei perspective: corpul, mintea și sufletul. Corpul este partea fizică, mintea este un fenomen abstract, iar sufletul este suflarea lui Dumnezeu asupra vieții. Aceste trei elemente combinate au făcut ca viața inteligentă să fie posibilă.

Iadul avea trei judecători, lumea era compusă din 3 elemente: cer, iad şi pământ, Cerberul, paznicul Iadului, era un câine cu 3 capete. Persanii credeau că morţii sunt judecaţi de 3 Yasatas: Mithra (lumina), Craosha (tradiţia), Rashnu (dreptatea). Paradisul descris în cartea sfântă Avesta era compus din 3 regiuni: Humata (regiunea gândurilor), Hakhta (zona vorbelor bune) şi Huvarishta (zona faptelor bune).

Sursa: www.efemeride.ro

loading...

INEDIT news

Românii care-şi construiesc sau renovează casa pot primi 40.000 de lei de la stat

Published

on

By

RECOMANDARE
57 de verificări OBLIGATORIU de făcut când cumperi o mașină second hand

Cetățenii români care îşi construiesc sau renovează casa folosind materiale ecologice pot primi până la 40.000 de lei, conform programelor Casa Verde Clasic şi Casa Verde Plus lansate marţi în dezbatere publică de Ministerul Mediului, redlateză Mediafax.

Prima componentă, Casa Verde Clasic, prevede ca Ministerul Mediului să asigure finanţare pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energii regenerabile.

,,Prin acest program, românii pot face trecerea sau completarea sistemelor de încălzire pe care le au acasă cu cele care utilizează energie regenerabilă, respectiv panouri solare sau pompe de căldură. Pentru panouri solare, populaţia primeşte o finanţare de 6.000 de lei, este suficientă pentru achiziţia unui sistem care să asigure apa caldă menajeră într-o casă standard.

Am alocat pentru populaţie 50% din bugetul total al programului, (…) care însumează 138 de milioane de lei. Această sumă va fi distribuită unitar, în toate judeţele ţării, iar populaţia va depune şi va semna contractul de finanţare la Agenţia de Protecţie a Mediului din judeţul respectiv”, a spus ministrul Mediului.

Cei care îşi vor monta pompe de căldură pot deconta, potrivit propunerii Ministerului, până la 8.000 de lei, ceea ce reprezintă circa 70-80% din costul de cumpărare şi instalare, afirmă reprezentanţii Ministerului Mediului.

Programul urmărește finanţare şi pentru administraţiile locale care vor investi în panouri fotovoltaice, turbine eoliene, pompe de căldură, sau sisteme care utilizează biogazul pentru a produce energie electrică.

În acest mod, localităţile cu peste 100.000 de locuitori ar putea accesa până la patru milioane de lei, cele care au între 50.000 şi 100.000 locuitori pot beneficia de maximum trei milioane de lei, aşezările cu o populaţie cuprinsă între 20.000 şi 50.000 de persoane pot primi cel mult două milioane de lei, iar localităţile care au între 2.000 şi 20.000 de oameni ar putea primi cel mult un milion de lei.

Şi administraţiile locale ale comunelor sau satelor, care au mai puţin de 3.000 de persoane, vor putea accesa până la 500.000 de lei, pentru a monta panouri fotovoltaice sau pompe de căldură.

Prin programul Casa Verde Plus, Ministerul Mediului vrea să acorde finanţare românilor care îşi construiesc sau renovează locuinţele folosind termosisteme din materiale ecologice, sisteme de acoperişuri verzi, sisteme de monitorizare şi eficientizare a consumului de energie, apă, gaz, precum şi sisteme eficiente de iluminat pe bază de led, cu un consum redus de energie şi durată de viaţă superioară.

Persoanele fizice pot avea o finanțare de până la 40.000 de lei, cu condiţia ca materialele folosite să fie pe lista celor ,,prietenoase” cu mediul înconjurător.

,,Românii pot folosi aceşti bani pentru a-şi izola casele cu materiale ecologice cum ar fi: cânepa, lâna, vata minerală bazaltică, pluta, perlitul, celuloza sau zidăria din cânepă şi var”.

Instituţiile statului care au în administrare şcoli, grădiniţe, policlinici şi spitale, cămine pentru bătrâni, centre de plasament, cantine sociale, centre de reabilitare sau adăposturi de noapte, pot accesa fonduri prin programul Casa Verde Plus pentru a le termoizola.

Suma maximă alocată unui proiect este de până la 500.000 de lei, sumă care nu trebuie să depăşească 90% din valoarea totală a proiectului.

Casa Verde Plus, beneficiază de un buget total de 45 de milioane de lei, din care 12 milioane de lei sunt destinate persoanelor fizice, se arată în proiectul pus în dezbatere publică.

Mai multe despre acest program găsiți aici 

RECOMANDARE
Răsturnare de situaţie în piaţa muncii: oraşul din România care a ajuns în topul preferinţelor pentru mutat
loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***