”Șoriciul este foarte caloric, are conținut mare de grăsimi și proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară, cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care suferă de afecțiuni hepatice, biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuț Ștefan, consultant în nutriție, potrivit doctorulzilei.ro.
Nutriționistul ne recomandă să dăm la o parte șoriciul și să consumăm, în schimb pulpa sau mușchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conține și vitamine din grupul B și mult fier. La fel ficatul care conține foarte mult fier și B-uri dar și nucleoproteine și de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienții cu gută. ”Șoriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din țesut conjunctiv”, adaugă și nutriționistul Corina Zugravu. Dacă vreți totuși să mâncați șorici nu exagerați și curățați-l foarte bine de grăsime.
- pietre la rinichi
- hipertensiune
- afectiuni cardiace.
- creste colesterolul
- provoca guta.
Ultimele articole
- „Veți ÎNVINGE și acum…. Mă înclin în fața voastră.” Mesajul emotionant al unui părinte adresat profesorilor
- Atenție! Iată lista celor mai periculoase E-uri folosite în România. Dacă nu ai timp să citești, îți vei face atunci timp pentru bolile provocate de aceste E-uri
- Nicolae Paulescu, românul care a salvat milioane de vieți, descoperind insulina
- Inteligența artificială (IA) poate prezice moartea unei persoane cu o precizie înspăimântătoare
- Când mori, știi că ești mort. Mintea omului continuă să funcționeze după ce corpul nu mai prezintă semne de viață