vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Mâncați șorici în această perioadă, după ce tăiați porcul? Ce trebuie să știți despre acest produs provenit de la porc

Șoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriționiștii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are multe calorii și se digeră greu.

”Șoriciul este foarte caloric, are conținut mare de grăsimi și proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară, cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care suferă de afecțiuni hepatice, biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuț Ștefan, consultant în nutriție, potrivit doctorulzilei.ro. 

Nutriționistul ne recomandă să dăm la o parte șoriciul și să consumăm, în schimb pulpa sau mușchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conține și vitamine din grupul B și mult fier. La fel ficatul care conține foarte mult fier și B-uri dar și nucleoproteine și de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienții cu gută. ”Șoriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din țesut conjunctiv”, adaugă și nutriționistul Corina Zugravu. Dacă vreți totuși să mâncați șorici nu exagerați și curățați-l foarte bine de grăsime.

Soriciul este, practic, un colagen care dupa ce este ingerat se tranforma in acid uric. Un nivel prea mare de acid uric poate duce la atacuri de guta si la alte probleme de sanatate:
  • pietre la rinichi
  • hipertensiune
  • afectiuni cardiace.
Consumul excesiv de sorici poate :
  • creste colesterolul
  • provoca guta.

Ultimele articole

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.