duminică, aprilie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Vreau să slăbesc! Cea mai mare greșeala care duce la acumularea de kg în plus este consumul alimentelor rafinate

Cantitatea şi calitatea preparatelor sunt cele mai importante criterii atunci când vine vorba de slăbit, este de părere Cornelia Marin, nutriţionistul emisiunii „Ajutor! Vreau să slăbesc!“.

Invitată la Adevărul Live, aceasta a vorbit despre cele mai importante criterii de care trebuie ţinut cont atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus.

1. Calitatea produselor consumate

Cel mai greu este să-ţi schimbi stilul de viaţă atunci când familia nu te susţine.  Am observat în jurul meu, nu doar în emisiune, că soţul declară că-şi susţine soţia, dar când se aşază la masă alege alimente care nu fac parte din noul stil alimentar al partenerei.

Cu cât motivaţia este mai puternică, şi ea creşte atunci când apar şi rezultate, cu atât trecem mai repede peste tentaţii. Dacă faci o schimbare care te ţine doar trei – patru zile şi apoi începă să guşti din toate, imediat revii către vechiul stil alimentar.

Nu cred în generalizări, dar cred că cea mai mare greşeală care duce la acumularea kilogramelor în plus este consumul de alimente cât mai rafinate, cu mult zahăr şi făină albă. De aici începe tăvălugul. Zahărul este ca un drog, zahărul cere zahăr. Sau, de multe ori, zahărul cere sare şi de aici se creează un ciclu.

2. Cantitatea

Vrem să avem tot timpul ceva să ronţăim. Ideal ar fi să ţinem un jurnal, ştiu că este greu, de aceea nici nu mai cer, dar acesta este un mod în care pot realiza cât de mult mănâncă. Pentru că mâncăm pe fugă, nu suntem atenti când mâncăm. Mulţi spun că se îngraşă şi cu aer, eu nu cred în aşa ceva. Dacă te chinui să slăbeşti şi nu mănânci o zi întreagă, a doua zi mănânci de şase ori şi dacă mai consumi şi alimente care conţin făină şi zahăr, acestea nu fac decât să-ţi ceară altă mâncare.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.