miercuri, mai 29, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

O călătorie printre 7 tradiții de nuntă unice in lume

În jurul lumii, tradițiile de nuntă oferă o fereastră fascinantă spre diversitatea culturală și valorile comunităților.

De la schimbul solemn de sake în Japonia, la dansuri pline de viață în Italia, și până la gesturi simbolice de prosperitate în Spania, fiecare ceremonie reflectă o bogăție unică de obiceiuri și credințe. Acest text ne invită să explorăm unele dintre cele mai captivante și unice tradiții de nuntă, marcând universalitatea iubirii și modurile infinite prin care aceasta este sărbătorită.

1. San San Kudo – Japonia

Ritualul „San San Kudo” este o tradiție centrală în nunțile japoneze, având rădăcini adânci în istoria și cultura țării. Înseamnă literalmente „trei, trei, nouă ori”, iar acest ritual implică schimbul de trei runde de sake între miri și, uneori, între miri și părinții lor, simbolizând unirea a două familii. Fiecare rundă de sake are propriul său semnificat și ordinea este strictă, reflectând promisiuni de loialitate, fericire și prosperitate. Cupa utilizată pentru acest ritual este deosebit de importantă și este adesea o moștenire de familie.

Tradiții de nuntă

Tradiții de nuntă

2. Saptapadi – India

„Saptapadi”, sau „Șapte Pași”, este esențial în ceremoniile de nuntă hinduse, simbolizând cele șapte promisiuni pe care mirele și mireasa le fac unul altuia. Pașii se fac în jurul focului sacru, fiecare pas având o semnificație specială, promițând să-și hrănească, să se protejeze și să se respecte reciproc. Acest ritual nu doar că sigilează căsătoria din punct de vedere ceremonial și spiritual, dar marchează și începutul unei vieți împreună ca parteneri.

Tradiții de nuntă

Tradiții de nuntă

3. Tarantela – Italia

„La Tarantella” este un dans tradițional italian care se joacă la nunți, cunoscut pentru ritmul său rapid și energic. Se crede că dansul datează din timpul Greciei antice și a fost adus în Italia de către greci. Originile sale sunt legate de mitul că dansul poate vindeca mușcăturile veninoase ale păianjenului tarantula. În contextul nunților, „La Tarantella” simbolizează alungarea spiritelor rele și aducerea de noroc și prosperitate cuplului. Este un moment de bucurie colectivă, care unește toți invitații în celebrarea noii uniuni.

Foarte interesant și..  Când ajunge la 40 de ani vulturul se transforma radical. Dacă și oamenii ar face la fel, altfel ar fi soarta lor

Tradiții de nuntă

Tradiții de nuntă

4. Velo’du – Madagascar

Tradiția „Velo’du” din Madagascar este un exemplu puternic de comunitate și solidaritate. În această tradiție, membrii comunității se adună pentru a aduce pietre și alte materiale necesare pentru a construi o casă nouă pentru cuplul proaspăt căsătorit. Acest gest simbolizează nu doar suportul comunitar pentru noul început al cuplului, dar și ideea că fiecare individ din comunitate contribuie la fericirea și prosperitatea lor. „Velo’du” este mai mult decât o tradiție de construcție; este o expresie a unității și a legăturilor comunitare puternice.

Tradiții de nuntă

Tradiții de nuntă
O călătorie printre 7 tradiții de nuntă unice in lume 8

5. Handfasting – Scoția

Tradiția „Handfasting” este o veche practică scoțiană care a devenit sinonimă cu nunțile în aer liber și cele tematice celtice. Inițial, acest ritual era considerat o formă de logodnă sau căsătorie temporară, valabilă pentru un an și o zi. În zilele noastre, este adesea integrată în ceremoniile de căsătorie ca simbol al legăturii și angajamentului. În timpul acestui ritual, mâinile….. Continuarea articolului  aici

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.