vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

O delicatesă ce ți se topește în gură. Iată cum se prepară slănina în saramură, cu proprietăți curative

Cu toate că slănina de porc este un aliment plin de grăsime, consumată în cantităţi mici, aceasta este foarte benefică pentru organismul nostru.

Slănina are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului.

Bucatarul.tv vă recomandă să încercaţi o rețetă delicioasă de slănină în saramură, care este foarte gingaşă şî aromată. Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3 zile. Adăugaţi condimentele preferate pentru a obţine un gust intens şi delicios.

INGREDIENTE

500 g de slănină proaspătă

1.5 I de apă

200 g de sare

3 frunze de dafin

13 boabe de piper negru

3 căţei de usturoi

5 g de piper roşu măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Puneţi apa la foc, aduceţi-o la fierbere, presăraţi sarea, boabele de piper negru şi frunzele de dafin. Fierbeţi amestecul timp de 3 minute.

2. Puneţi slănina într-un vas mare sau caserolâ, turnaţi deasupra saramura fierbinte, acoperiţi slănina cu o farfurie şi puneţi deasupra o greutate (o sticlă cu apă).

3. Saramura trebuie să acopere slănina complet.

4. Lăsaţi slănina să stea în saramură timp de 3 zile la temperatura camerei.

5.  După 3 zile scoateţi slănina din saramură şi frecaţi-o cu usturoi mărunţit

O rețeta oferită de Bucătarul.tv care vă dorește poftă bună alături de cei dragi! Pe BUCATARUL:TV, gasiti retete inedite extrem de delicioase. 

Foarte interesant și..  Ce nu știu românii despre carnea de porc și consumul ei de la vârste fragede. Dezvăluiri făcute de un nutritionist

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.