marți, mai 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat

Banca Națională a României (BNR) marchează momentul important al împlinirii a 20 de ani de la aderarea țării la NATO printr-o inițiativă deosebită: lansarea a două monede speciale, una din argint și cealaltă din tombac, anunță un comunicat oficial al instituției.

BNR Celebrează 20 de ani de la aderarea României la NATO cu două monede speciale

Ambele monede, fiecare cu caracteristicile și semnificația sa, sunt gândite să comemoreze acest moment deosebit din istoria României.

Aversul ambelor monede prezintă impresionantul Palat al Parlamentului, locul solemn unde a fost ratificat tratatul de aderare la NATO. Inscripționată în arc de cerc, cu litere mărețe, se regăsește cuvântul „ROMANIA”, în timp ce valoarea nominală, respectiv „10 LEI” pentru moneda din argint și „1 LEU” pentru cea din tombac, este evidențiată cu claritate. Stema României și anul de emisiune, „2024”, completează imaginea.

Reversul comun al celor două monede încorporează sigla NATO și inscripțiile „ADERAREA ROMANIEI LA NATO” și „2004”, marcând astfel momentul aderării țării la Alianța Nord-Atlantică.

Cele două tipuri de monede, din argint și, respectiv, din tombac, sunt disponibile într-o cantitate limitată. Tirajul maxim pentru…

Continuarea articolului pe playtech.ro

Foarte interesant și..  Triunghiul Bermudelor, într-o pădure celebră din România

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.