Connect with us

Diverse

Oamenii păstrează, în medie, 13 secrete în acelaşi timp. Acestea sunt cele mai comune secrete pe care le au

Published

on

Un nou studiu despre psihologia secretelor a fost dezvăluit. În cadrul acestuia, cercetătorii au evaluat peste 13.000 de secrete, ajungând la concluzia că oamenii păstrează, în medie, 13 secrete în acelaşi timp.

În cadrul acestui studiu, un secret a fost considerat a fi orice informaţie pe care o persoană a intenţionat să o ascundă faţă de una sau mai multe alte persoane, scrie Gândul. 

1.000 de participanţi au fost rugaţi să descrie un secret pe care îl păstrau la momentul respectiv. Toate povestirile au fost apoi evaluate de un cercetător care a creat 38 de categorii pentru aceste secrete. De exemplu, furtul de la o persoană cunoscută şi furtul de la o organizaţie au fost plasate în aceeaşi categorie – „furt”.

Au fost făcute, de asemenea, distincţii în amănunt, spre exemplu între infidelitatea emoţională (flirtul) şi infidelitatea sexuală (înselarea partenerului de viaţă).

Între categoriile de secrete au fost incluse: rănirea altei persoane, consumul de droguri, dependenţele, furtul, comiterea de ilegalităţi, auto-mutilarea, avortul, minciuna, dorinţele romantice, gândurile extra-conjugale, infidelitatea emoţională, infidelitatea sexuală, sarcina, surprizele, hobby-urile, orientarea sexuală, ambiţiile etc.

Studiul a arătat, apoi, categoriile obţinute unui nou set de participanţi. În medie, fiecare persoană a mărturisit că, la momentul efectuării studiului, ţinea 13 secrete. Dintre ele, cel puţin cinci, nu fuseseră dezvăluite niciodată unei alte persoane.

Între cele mai comune secrete s-au numărat minciunile sau înşelătoria financiară (60%), înşelarea încrederii acordate (47%), furtul, o relaţie ascunsă sau nemulţumirile la locul de muncă (33%).

Studiul a confirmat, de asemenea, că secretele ne fac să ne simţim încărcaţi, chiar dacă dezvăluirea lor nu înseamnă niciun pericol.

Sursa: descopera.ro

Loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***