Connect with us

Din lume

Odorizantele de camera și mașină un adevărat pericol pentru sănătatea ta

Published

on

Odorizantele sunt utilizate adesea, atât în locuinţe, cât şi la locul de muncă. Multe persoane nu bănuiesc, însă, cât sunt de periculoase aceste odorizante pentru sănătate, deoarece conţin multe chimicale toxice cum ar fi fenol, formaldehidă si ftalaţi.

Aditivii toxici pot provoca mutaţii de ADN şi pot determina dezvoltarea bolilor neuro-degenerative, în special boala Parkinson.

În spațiile închise, astfel de agenți cancerigeni pătrund cu ușurință în organism prin plămâni, chiar şi prin piele. Mai mult decât atât, în compoziția lor poate fi găsit și benzoat de sodiu – E211 și nitrit de sodiu – E250. În fiecare zi, în corpul nostru pătrund sute de viruși dăunători, iar sarcina organismului este de a-i neutraliza. Aceste arome împovărează și mai mult ficatul, care nu reușește să se ocupe de toate problemele şi alte substanțe nocive pot pătrunde nestingherite, slăbindu-ne sistemul imunitar.

Aceste odorizonate trebuie evitate în spaţiile mici, mai ales în camera copiilor. Cele mai inofensive sunt uleiurile aromatice, care în afară de faptul că împrăştie un parfum plăcut, ne ajută să combatem şi anumite probleme de sănătate.

Majoritatea conducătorilor auto apelează la odorizantele de mașină pentru a contracara mirosurile neplăcute din vehicul. Însă, pe când de frumos miros faimoșii brăduți parfumați, pe atât sunt de nocivi pentru sănătate.

 

 Fie că vorbim despre celebrii brăduți parfumați sau de dozele de parfum care se atașează la fantele de aer condiționat. Însă niciunul dintre noi nu ne-am gândit cât de nocive sunt aceste odorizante de mașină.

Medicii ne atrag atenția asupra faptului că aceste odorizante sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Potrivit acestora, printre substanțele nocive pe care le conțin aceste odorizante se numără limonenul, ( hidrocarbură cu miros puternic de portocale. În contact cu aerul aceasta poate forma produși ce provoacă unele alergii ale pielii. În plus, poate cauza iritații la nivelul ochilor sal al plămânilor), propanul ( ce afectează sistemul cardiovascular, rinichii sau pielea), dar și benzenul (unul dintre ingredientele principale din odorizantele de mașină. Acesta a fost inclus de către Centrul Internațional de Cercetare a Cancerului în lista substanțelor periculoase de gradul unu, deoarece provoacă leucemie).

Sursa: moldoservice.ro

loading...
Loading...

Din lume

Mesaje amuzante și nu numai pentru Noul An! Dacă ești în pană de inspirație intra aici

Published

on

By

O publicație online redă mai multe urări pentru Noul An, dintre care le-am selectat pe cele din rândurile de mai jos:

“Viaţa mea ar fi goală fără tine, iar contul meu bancar ar fi plin. Un an nou fericit!”;

“Multă sănătate şi La Mulţi Ani, să ai mai mulţi fani decât duşmani!”;

„Căţeluş cu părul creţ
Să ai jeep-ul în coteţ
Să ai vilă cu piscină
Pe Madonna ca vecină
O lopată pentru bani
La anul şi la mulţi ani!”;

„Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!”;

”Fie-vă verde dolarul,
Şi de whisky plin paharul,
Şi încă unul cu vin,
Pentr-un 2017 plin!”;

„Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!”;

”Ieri e istorie, mâine e mister, azi este un dar. Un dar de împărţit cu cei dragi. La mulţi ani şi un an nou fericit!”;

”Bate-n uşă. Bate-n geam. Cine este? Noul an!”;

”Înainte să mă îmbăt şi să încep să dansez pe mese, permite-mi să-ţi urez La Mulţi Ani!”;

”Prietenilor mei le urez pace, sănătate şi multă dragoste. Glumesc, le urez cât mai puţină muncă şi mulţi bani. La mulţi ani!”;

Lovite-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii / Sa-ti cada in cap un sac cu bani /Şi un bilet cu La mulți ani!

”Angelina Jolie, Brad Pitt, Kim Kardashian, Beyoncé, George Clooney şi EU! Oamenii celebri îţi urează La Mulţi Ani!”;

”Fie ca toate rezoluţiile de Anul Nou să dureze la fel de mult ca necazurile! La mulţi ani!”;

”Într-adevăr vei fi mai bătrân, mai plinuţ, dar nu îţi vei pierde din înţelepciune! La mulţi ani!”.
Dintre cele serioase puteți alege:

 “E cumpăna dintre ani! Sa privim înapoi cu iertare, înainte cu speranță, in jos cu înțelegere si in sus cu recunoștință! Speranța ta va deschide poarta spre un An Nou plin de bucurii si împliniri. La mulți ani!”

Îți urez, ție si familiei tale, multa sănătate, fericire si MULT NOROC in viitor! LA MULTI ANI! Sper ca aceasta sărbătoare sa va aducă numai fericire in casa si familie!

„Un an mai bogat in împliniri, mai înalt in aspirații si plin de succese. La mulți ani!”

„Gânduri bune fug spre voi, sănătate si noroc! Sărbători fericite si un An Nou de poveste! La mulți ani!”

„Gândiți-vă la trecerea dintre ani ca la o poarta. Puteți sa treceți prin aceasta poarta in noul an si sa luați cu voi doar lucrurile si gândurile bune. LA MULTI ANI!”

„Pentru anul ce vine iți doresc: pace in suflet, bucurie fără margini, sănătate cat cuprinde, credința in bine si săruturi o mie!”

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***