Odorizantele de camera și mașină un adevărat pericol pentru sănătatea ta - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

Odorizantele de camera și mașină un adevărat pericol pentru sănătatea ta

Published

on

RECOMANDARE
Gimnastica făcută de patru ori pe săptămână ar putea opri simptomele de demență!

Odorizantele sunt utilizate adesea, atât în locuinţe, cât şi la locul de muncă. Multe persoane nu bănuiesc, însă, cât sunt de periculoase aceste odorizante pentru sănătate, deoarece conţin multe chimicale toxice cum ar fi fenol, formaldehidă si ftalaţi.

Aditivii toxici pot provoca mutaţii de ADN şi pot determina dezvoltarea bolilor neuro-degenerative, în special boala Parkinson.

În spațiile închise, astfel de agenți cancerigeni pătrund cu ușurință în organism prin plămâni, chiar şi prin piele. Mai mult decât atât, în compoziția lor poate fi găsit și benzoat de sodiu – E211 și nitrit de sodiu – E250. În fiecare zi, în corpul nostru pătrund sute de viruși dăunători, iar sarcina organismului este de a-i neutraliza. Aceste arome împovărează și mai mult ficatul, care nu reușește să se ocupe de toate problemele şi alte substanțe nocive pot pătrunde nestingherite, slăbindu-ne sistemul imunitar.

Aceste odorizonate trebuie evitate în spaţiile mici, mai ales în camera copiilor. Cele mai inofensive sunt uleiurile aromatice, care în afară de faptul că împrăştie un parfum plăcut, ne ajută să combatem şi anumite probleme de sănătate.

Majoritatea conducătorilor auto apelează la odorizantele de mașină pentru a contracara mirosurile neplăcute din vehicul. Însă, pe când de frumos miros faimoșii brăduți parfumați, pe atât sunt de nocivi pentru sănătate.

 

 Fie că vorbim despre celebrii brăduți parfumați sau de dozele de parfum care se atașează la fantele de aer condiționat. Însă niciunul dintre noi nu ne-am gândit cât de nocive sunt aceste odorizante de mașină.
RECOMANDARE
Ai încercat de toate să slăbești dar asta garantat nu. Un leac pentru burta groasă de la bunica Doftoroaia, recomandat de un doctor în științe naturiste
3

Medicii ne atrag atenția asupra faptului că aceste odorizante sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Potrivit acestora, printre substanțele nocive pe care le conțin aceste odorizante se numără limonenul, ( hidrocarbură cu miros puternic de portocale. În contact cu aerul aceasta poate forma produși ce provoacă unele alergii ale pielii. În plus, poate cauza iritații la nivelul ochilor sal al plămânilor), propanul ( ce afectează sistemul cardiovascular, rinichii sau pielea), dar și benzenul (unul dintre ingredientele principale din odorizantele de mașină. Acesta a fost inclus de către Centrul Internațional de Cercetare a Cancerului în lista substanțelor periculoase de gradul unu, deoarece provoacă leucemie).

Sursa: moldoservice.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Din lume

Şoferiță româncă găsită fără suflare în cabina TIR-ului său, în Italia. Avea doar 33 de ani

Published

on

By

RECOMANDARE
Ati cumparat asa ceva? Lidl România retrage un produs în care a depistat o toxină

Gabriela Aiban, șoferiță de TIR, a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 de ani a făcut un infarct.

Gabriela era din Jibou, județul Sălaj și a fost găsită fără suflare într-o benzinărie din Italia, în cabina TIR-ului său, având capul pe volan. Tragedia s-a petrecut miercuri spre joi, 24 mai, la ora 2:00 noaptea, într-o zonă de serviciu din localitatea Imperia, situată în apropierea graniței cu Franța.

Gabriela Aiban a lucrat timp de 3 ani pe camion pentru o firmă din Ungaria iar din luna septembrie a anului trecut, s-a angajat la o firmă de transport din Baia Mare, de unde făcea expediţii peste graniţă.

Cam aşa s-a întâmplat şi în această săptămână, când şoferiţa româncă făcea un transport în Italia, de unde nu s-a mai întors. Lasă în urma sa două fete de 11 și respectiv 13 ani.

O cunoscută a femeii decedate a făcut un apel umanitar pentru ca trupul neînsuflețit al Gabrielei să poată fi repatriat.

Sub titlul „Un înger a plecat la Dumnezeu!”, Julia Stănescu scrie:

„… Oare să fi fost obosită? Să fi fost ea extenuată? Nu se ştie încă, deoarece se aşteaptă autopsia, dar pentru fetiţe şi pentru toţi cei care o cunosc şi o iubesc, nimic nu mai contează. Ea nu va mai reveni niciodată la fetiţele ei, nu le va mai îmbrăţisa, săruta sau alina. Nimic nu va înlocui mama pe care ele au pierdut-o. Sora Gabrielei o defineşte ca fiind o luptătoare, un om puternic şi plin de viaţă şi care a plecat pe drumuri să îşi ajute familia ca orice alt om care doreşte să asigure un trai decent celor dragi.” scrie în tulburătorul mesaj postat de Julia Stănescu.

Sursa: rotalianul.com

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***