Cu aproximativ 10.000 de ani în urmă, oamenii au dezvoltat o toleranță la produsele lactate; în ultimii 150 de ani am adăugat 10 centimetri la înălțimea noastră medie, iar în ultimii 65 de ani am adăugat 20 de ani la durata medie de viață, în principal datorită progreselor în domeniul științei. Omenirea a evoluat atât de mult, într-o perioadă atât de scurtă de timp, încât este inevitabil să ne întrebăm cum vor arăta urmașii noștri peste 1.000 de ani ?
Se pare că ar trebui să fim mai încrezători în capacitățile noastre cognitive, din moment ce oamenii de știința au stabilit că puterea de calcul a celor mai performante computere din prezent nici măcar nu se apropie de cea a creierului uman.
În anul 2014, cercetătorii au folosit computerul K din Japonia, unul dintre cele mai performante computere din lume, pentru a simula activitatea creierului uman. Pentru a procesa același volum de date pe care creierul uman îl procesează timp de o secundă, cercetătorii au utilizat 705.024 nuclee de procesoare şi 1,4 milioane GB de RAM timp de 40 de minute. Cu toate acestea, s-ar putea ca în viitor omenirea să piardă controlul asupra propriilor creații, în special asupra celor dotate cu inteligenţă artificială.
Oamenii de știință prevăd că în viitor puterea de calcul a computerelor se va apropia de cea a creierului uman şi că dispozitivele performante dotate cu inteligență artificială vor putea comunica, interacționa și chiar vor avea capacitatea de a-şi aminti. Să sperăm că aceste dispozitive inteligente ale viitorului vor utiliza informațiile primite în beneficiul nostru şi nu împotriva noastră.
Pe măsură ce roboţii înzestrați cu inteligenta artificială vor dobândi caracteristici umane, oamenii la rândul lor vor fuziona cu roboții. In viitor vor exista roboți minusculi, denumiți nanoboţi, care se vor putea deplasa prin corpul nostru pentru a transporta anumite medicamente și care, de asemenea, vor putea fi utilizați pentru îmbunătățirea abilităților noastre.
Cunoscută sub numele de transumanism, această concepție presupune utilizarea descoperirilor științifice și a progresului tehnologic pentru îmbunătățirea aptitudinilor mentale și fizice ale oamenilor.
Se estimează că în următorii 1.000 de ani numărul limbilor vorbite pe planetă se va micșora în mod semnificativ, iar pielea închisă la culoare s-ar putea dovedi un avantaj evolutiv odată cu încălzirea globală şi creșterea intensității radiațiilor ultraviolete. De asemenea, pentru ca omenirea să supravieţuiască şi peste 1.000 de ani se pare că urmașii noştri trebuie să fie mai înalţi şi aceasta este doar una din consecințele încălzirii globale.
Sursă: Science Alert via descoperă.ro
Citeste si: PĂRȚILE CORPULUI UMAN CARE VOR DISPĂREA ÎN VIITOR. DE CE OMUL NU VA MAI AVEA DEGETE LA PICIOARE?
Charles Darwin a identificat o mulțime de părți ale corpului care sunt “inutile sau aproape inutile” Omul le va mai avea în viitor? Vezi continuarea aici