Omul care vorbește 56 de limbi! Ce spune în limba română? (VIDEO) - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

Omul care vorbește 56 de limbi! Ce spune în limba română? (VIDEO)

Published

on

RECOMANDARE
Somonul. Românii îl consumă ca pe o delicatesă, însă este unul dintre cele mai toxice alimente din lume

Muhamed Mešić, un bosniac în vârstă de 32 de ani, poate vorbi fluent în 56 de limbi străine, dar înţelege peste 70. Și-a descoperit talentul la vârsta de cinci ani, pe când era în vacanţă cu familia în Grecia.

Ascultându-i pe localnici vorbind între ei, a reușit să înţeleagă ce spun aceştia din situaţiile în care se aflau, iar la sfârşitul vacanţei a putut să-şi ajute tatăl să comunice cu un mecanic grec care le repara maşina, spre uimirea tuturor. Ulterior, Muhamed a învăţat suedeză de la soldaţii care stăteau în oraşul lui în timpul Războiului Civil din Bosnia, iar în Ungaria a putut să înveţe maghiara.

„În prima mea călătorie în Ungaria, după război, bunica mea mi-a cerut să nu învăţ maghiară, spunea că nu am nevoie de ea. Când ne-am întors, mi-a fost teamă să-i spun adevărul“, spunea Muhamed pentru The Jewish Journal.
În urma unui control medical, s-a dovedit că Sindromul Asperger de care suferă Muhamed, o formă uşoară de autism, este cel care îi permite să înveţe limbile noi atât de uşor, uneori chiar neintenţionat.

Odată, un prieten i-a cerut să înveţe letonă pentru a-l însoţi într-o călătorie de afaceri. În două săptămâni, cu filmulețele de pe YouTube, două cărţi şi 43 de desene animate, reușise să învețe limba.

Despre limba ebraică, bărbatul a povestit: „Când aveam 12 ani, am ascultat o emisiunea la radio cu preşedintele comunităţii evreieşti din Bosnia. Am intrat în direct şi l-am întrebat cum pot învăţa cele trei limbi ale iudaismului – ladino, idiş şi ebraică. El a râs şi a întrebat: «pe toate deodată?» şi mi-a recomandat să încep cu ebraica. La acel moment am avut, de asemenea, un bun prieten care a păstrat toate casetele video ale tuturor ediţiilor Eurovision de-a lungul anilor. Aşa am început să învăţ ebraică: recitând cântecele Israelului din concurs.“

„Nu mă concentrez pe câştigul clar pe care mi-l aduce o limbă. Vorbesc islandeză de exemplu, dar nu cred că trebuie să fac ceva cu ea, în afară de a vorbi cu prietenii şi colegii. Limba înseamnă cunoaştere, cunoaşterea este fericire şi asta e important în viaţă. O limbă moare atunci când oamenii care o vorbesc nu o mai găsesc bogată, ci mai degrabă ca pe ceva redundant şi atunci când limba moare, cunoaşterea pe care o poartă cu ea moare de asemenea“, spune bosniacul.

Pe Youtube există chiar un filmuleţ în care Muhamed, aflat într-un parc din Bucureşti, face o demonstraţie de limba română.

Credeți că se descurcă?

Sursa: adevarul.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Din lume

VIDEO |Scene terifiante în Anglia: „Este cel mai violent atac petrecut pe pământ britanic”. Un arbitru a fost bătut şi călcat în picioare de zeci de jucători la un meci între două echipe de turci

Published

on

By

RECOMANDARE
Apelul venit de la Organizația Mondială a Sănătății: Eliminați urgent din hrană dumneavoastră aceste 7 alimente. Ele sunt responsabile de hrănirea cancerului

Un meci de fotbal între două echipe de amatori a oferit un eveniment care a oripilat opinia publică. Două echipe formate exclusiv din etnici turci s-au înfruntat în finala „London Turkish League Federation Cup”, disputată în capitala Angliei. Meciul dintre Dumlupinar Yeni Malatya Spor şi GS FC s-a terminat cu scorul de 2-1, dar imaginile oferite de cele două echipe sunt de-a dreptul şocante. Arbitrul Fernando Lopez a fost călcat în picioare de fotbalişti, bătaie la care au fost părtaşi şi câţiva fani.

Arbitrul întâlnirii a fost pus la pământ şi bătut de jucătorii ambelor echipe, conform Daily Mail. Conform sursei citate, fotbaliştii lui GS FC, echipa pierzătoare, şi-au ieşit din minţi după ce le-au fost refuzate două două penalty-uri pe finalul partidei, terminând, de asemenea, meciul în nouă oameni. Comunitatea Turcă de Fotbal din Londra a anunţat ulterior pentru Sportsmail că arbitrul Lopez are doar vânătăi şi că nu a rămas cu nimic rupt după acest incident.

„Cu siguranţă e cel mai violent atac asupra unui arbitru petrecut pe pământ britanic”, a declarat reprezentantul Ref Support UK, Martin Cassidy.

Un oficial al ligii a oferit şi primele declaraţii pe seama incidentului: „Îi vrem afară. E dezgustător şi îi condamnăm. Cerem excluderea permanentă a celor implicaţi, odată ce poliţia va identifica vionovaţii. Îi vrem afară, chiar dacă e o ligă pentru comunitatea turcă în Marea Britanie, care se joacă de peste 40 de ani”.

Poliţia a fost chemată la faţa locului, iar un martor a declarat că arbitrul nu ar vrea să depună plângere în urma acestui eveniment.

Sursa: prosport.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***