Connect with us

DE ACTUALITATE

Școli și licee din peste jumătate din județele țării vor avea oportunitatea să ofere elevilor ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Published

on

ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ este introdusă anul acesta în școli în data de 20 martie 2018, când este sărbătorită Ziua Mondială a Asistenței Sociale. Elevii vor putea beneficia de aceste ore până la sfârșitul acestui an școlar.

Acestă oră este susținută de către asistenți sociali sau studenți în asistență socială și este oferită în cadrul orelor de dirigenție sau în orele dedicate disciplinelor socio-umane.

Inițiativa aparține ASproAS (Asociație Asistenților Sociali din România) și CFCECAS (Centrului de Formare și Evaluare în Asistența Socială). Scopul OREI de ASISTENȚĂ SOCIALĂ este acela de a pregăti elevii să înțeleagă rostul serviciilor sociale și a modului în care pot folosi suportul asistentului social pentru a avea la dispoziție mai multe resurse și oportunități în traseul lor profesional și social.

Ana Rădulescu (Director General ASproAS):

este responsabilitatea asistenților sociali să pregătească societatea demâine pentru a răspunde problemelor sociale. În clase avem trei categorii de elevi. Cei care vor avea nevoie de suportul asistenților sociali, cei care vor investi în servicii sociale (prin taxe și alte resurse personale) și cei care vor furniza servicii sociale prinalegerea orcărei profesii care este acum parte din echipa de intervenție a serviciilor sociale (asistenți sociali, psihologi, juriști, educatori, manageri, etc).

ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ este o investiție necesară într-o țară care are cea mai mare rată a sărăciei și țările UE, iar peste 49% dintre copii trăiesc în sărăcie sau duc lipsa resurselor de bază. În aceste condiții, România ar trebui să crească investiția, dar și abordarea finanțării serviciilor sociale.

Cu toate acestea, în cele 535 de comune care sunt încadrate în grad de sărăcie peste limită și severă, investiția în profesionalizarea serviciilor sociale și în creșterea capacității serviciilor sociale de a-i ajuta pe oameni este minimă. Doar în 20% dintre ele sunt angajați asistenți sociali. Asistenții sociali nu fac însă ghidare, pregătire sau consiliere în vederea dezvoltării competențelor cerute de integrarea socială și profesională, ci continuă să administreze beneficii materiale și financiare, necesare, dar fără prea mare impact pe termen lung.

Studiile privind impactul serviciile sociale arată că pentru fiecare euro investit în serviciile sociale, o valoare cuprinsă între 3 și 9 euro ar trebui să se întoarcă în economie. Condiția este aceea ca serviciile sociale să aibă capacitatea de a-i ajuta pe oameni să găsească și să aplice soluții eficiente la problemele cu care se confruntă astfel încât să fie capabili de o integrare profesională reală.

Cu cât oamenii sunt mai bine pregătiți și au capacitatea să facă față problemelor, cu atât sunt mai capabili să găsească și să mențină un loc de muncă. De aceea, ASproAS și CFCECAS au decis introducerea OREI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

Ana Rădulescu:

RECOMANDARE
Klaus Iohannis, apel disperat catre natiune: inlocuirea acestui "accident al democratiei romanesti" care este Guvernul Dragnea-Dancila

Sperăm că elevii de astăzi să investească diferit, să schimbe abordarea modului în care sunt finanțate și furnizate serviciile sociale. Îi pregătim și sperăm ca ei să înțeleagă și să aleagă să dezvolte servicii sociale care nu cresc gradul de vulnerabilitate al unei persoane, ci cresc capacitatea oamenilor de a avea un loc de muncă, de a avea o familie și de a avea resursele necesare în situațiile în care se confruntă cu riscuri. Iar atunci când trec prin perioade dificile să aibă suportul serviciilor sociale pentru a nu mai ajunge să sărăcească doar pentru că au avut resurse într-o anumită perioadă de timp.

Școlile care doresc să aibă ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ pot contacta direct ASproAS sau pot accepta oferta asistenților sociali care le trec pragul.

loading...

DE ACTUALITATE

Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Published

on

Un nou tip de fraudă face ravagii: eşti sunat de cineva care se dă drept operator la Telekom, Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru că are acces la baza de date. Îţi spune că e ceva în neregulă cu factură ta şi te roagă să tastezi un cod de cifre. Dacă ai făcut asta, îi încarci cartelă respectivului cu 300 EURO!

Informare a Ministerului de Interne

In atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile: Daca un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41.
Nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare.
Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind „Provider”Orange, Telekom (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră. NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.

Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM.
Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe)cu care vor vorbi in contul tau.

Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.

ATENTIE de transmis URGENT Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi; anulaţi apelul.
Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia.

In atentia utilizatorilor Internetului RUGAM TRIMITETI ACEST AVERTISMENT PRIETENILOR, FAMILIEI ETC….

Fiţi vigilenţi în următoarele zile!
Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita „Invitaţie”, indiferent cine o trimite.

Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta „arde” întregul hard disc al computerului dvs.
Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor contacţilor.

E mai bine să primiţi acest mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi să-l deschideţi.
Dacă primiţi un mail cu denumirea de ‘invitaţie”, chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat.

Acesta este cel mai periculs virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea.

Acest virus a fost descoperit de cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu pentru el”, acesta este un mesaj care a fost transmis pe internet și care a ajuns în adresele electronice a mii de oameni care au luat în serios îndemnul.

RECOMANDARE
Klaus Iohannis, apel disperat catre natiune: inlocuirea acestui "accident al democratiei romanesti" care este Guvernul Dragnea-Dancila

Sursa: a1.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***