Oraşul în care APOCALIPSA e mai aproape. Casele sunt înghiţite de gropi care se umplu cu apă (VIDEO) - Infoalert.ro
Connect with us

DE ACTUALITATE

Oraşul în care APOCALIPSA e mai aproape. Casele sunt înghiţite de gropi care se umplu cu apă (VIDEO)

Published

on

RECOMANDARE
Rusia a prezentat imagini de pe Venus. În fotografii apar forme de viață extraterestră (foto)

Omul a produs schimbări iremediabile în multe locuri de pe Glob. Exploatarea nerațională a unor resurse a condus la distrugerea unor așezări, precum orașul Berezniki.

De peste 30 de ani, Berezniki, din regiunea Perm, se scufundă din cauza craterelor uriaşe. În anul 2007 a apărut o groapă care s-a extins continuu.

Pe locul în care a fost construit orașul a existat în trecutul geologic Marea Perm, în urma căreia a rămas un enorm zăcământ de potasiu, care asigură, potrivit specialiştilor, 10% din consumul total de potasiu la nivel global.

Exploatarea resursei din minele de potasiu a determinat apariția de gropi, fără vreun fel de avertisment.

„A fost o panică atât de mare. Oamenii care locuiau în apropiere şi-au trimis familiile la rudele din alte oraşe”, îşi aminteşte Valery Mets, fost muncitor din Berezniki.

Sursa: gandul.info

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

DE ACTUALITATE

Se pregătesc cele mai mari amenzi văzute vreodată în România celor cu mașinile pline de noroi pe șosele sau care folosesc gesturi obscene în trafic

Published

on

By

RECOMANDARE
Locuitorii unei comune constănţene se închină la... primăriţă! Biserica din Cumpăna a pus la vânzare icoane cu edilul Mariana Gâju. „Pentru noi e o sfântă!“

Aţenţie pe unde umblaţi cu maşinile, nu le murdăriţi pe roţi că o încurcaţi. Se pregătesc cele mai mari amenzi aplicate vreodată persoanelor fizice care ajung până la 20 de puncte-amendă, adică 3.800 de lei. Aici intră, spre exemplu, cei care intră pe drumurile modernizate cu noroi pe roţile maşinilor, scrie evz.ro

Totul se datorează faprului că ministrului va creşte salariul minim brut pe economie de la 1 ianuarie 2018, de la 1.450 de lei, la 1.900 de lei, pentru şoferi vine ca un trăsnet deoarece de la aceeaşi dată, creşte şi procentul amenzilor de circulaţie.

Astfel, vor fi vizaţi șoferii care conduc mașini fără plăcuțe de semnalizare, nu efectueaza controlul medical periodic, care fac gesturi obscene sau jignesc ceilalți șoferi sau  merg pe drumuri publice cu mașini care au noroi pe caroserie sau pe roți. Probabil că fiecare şofer ar trebui să aibă bidoane cu apă în portbagaj şi atunci când iese de pe un drum de ţară sau de pe unul prost asfaltat să îşi spele roţile înainte de-a intra pe şoseaua modernizată.

Potrivit Codului Rutier, sancțiunile se împart în patru categorii.

Astfel, vorbitul la telefon la volan, nepurtarea centurii de siguranță, trecerea pe galben, condusul pe linia de tramvai, vor fi sancționate cu până la 570 de lei, adică 2 sau 3 puncte-amendă.

Sancțiunile pentru infracțiunile din clasa II vor ajunge până la 950 de lei, adică 4-5 puncte-amendă. Constituie contravenții: conducerea unei mașini care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare, conducerea unei mașini care poluează fonic sau emană noxe peste limita legală admisă, folosirea instalațiilor de sonorizare la un nivel de zgomot care afectează deplasarea în siguranță, conducerea unei mașini fără trusă medicală, triunghiuri reflectorizante, trecerea pe culoarea roșie a semaforului.

Contravențiile din clasa a III-a prevăd de la 6 la 8 puncte amendă. Astfel, șoferii ar putea fi amendați cu până la 1.520 de lei, dacă: conduc fără permis sau cu un permis expirat, nu respectă distanța laterală față de mașina mașina care circulă din sens opus, circulă într-un vehicul cu defecțiuni la sistemul de iluminare sau avertizare sonoră.

RECOMANDARE
Singura ființă nemuritoare de pe Pământ. Întinerește când vrea ea

Amenzile pentru clasa a IV-a ajung de la 9 la 20 de puncte-amendă, ceea ce înseamnă amenzi de până la 3.800 de lei. Astfel, ar putea fi vizați șoferii care conduc mașini fără plăcuțe de semnalizare, nu efectueaza controlul medical periodic, fac gesturi obscene sau jignesc ceilalți șoferi, transportă copii mai mici de 12 ani sau animale pe locurile din față, conduc sub influența băuturilor alcoolice, conduc mașini cu defecțiuni la sistemul de frânare, merg pe drumuri publice cu mașini care au noroi pe caroserie sau pe roți.

Sursa: Pro TV

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***