Connect with us

Din lume

Oraşul australian unde aproape jumătate din locuitori locuiesc sub pământ

Published

on

Outback Australia Travel informează că acest oraş impresionează prin ceva inedit: jumătate dintre cei 3.000 de locuitori trăiesc sub pământ, în galerii miniere dezafectate. Primul lucru care frapează atunci când ajungi în Coober Pedy sunt indicatoarele de avertizare, care te atenţionează despre pericolul de a cădea în gropi nesemnalizate.

12

Şi pentru că sunt extrem de multe astfel de gropi, localnicii încearcă să se protejeze aşa cum pot.3

Găurile reprezintă de fapt calea de acces către galeriile vechi. Gurile de acces sunt mici, pentru ca acum 50 de ani exploatarea se făcea manual, dar pe măsură ce cobori, galeriile se lărgesc.4

Având de ales între climatul deşertic de la suprafaţă şi răcoarea din mină, localnicii au ales-o, în număr tot mai mare, pe cea de-a doua.5

S-ar putea crede că traiul de sub pământ înseamnă întuneric şi umiditate, însă ei au găsit modalitatea de a transforma „peşterile” într-un adevărat cămin.6

Cei cu imaginaţie mai bogată au chiar şi „ferestre”…7

… iar cei care trăiesc în galeriile de sub deal au chiar şi ieşire „la stradă”.8

Printre localnici se găsesc şi persoane cu simţul umorului extrem de dezvoltat.

9

Viaţa sub pământ este atât de intrată în rutină încât există şi biserici.10 11 12

Deşi „apartamentele” din galerii sunt proprietate privată, vizitatorii sunt întotdeauna bine-veniţi, iar viaţa socială nu lipseşte.

13

Mai mult, există chiar şi hoteluri pentru cei care doresc să încerce acest stil de viaţă.14

Pentru a evita posibilul sentiment de claustrofobie, camerele de hotel au şi o ieşire direct afară.

15

RECOMANDARE
Misterul longevitatii incredibile in secta Amish! De ce adeptii ei sunt mai sanatosi decat alti oameni

Fiecare cameră este racordată la sisteme de ventilare şi încălzire, iar zgomotul exterior este inexistent.16 17

Sursa: Outback Australia Travel

loading...

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
Veste buna pentru profesori. Majorări salariale de la 1 decembrie și 1 ianuarie

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***