Connect with us

Educație

PĂDUREA PIETRIFICATĂ – dovadă a transformărilor în timp geologic (VIDEO)

Published

on

PĂDUREA PIETRIFICATĂ este cea mai întinsă regiune cu trunchiuri de arbori pietrificați.Ocupă o suprafață de 381 km² și se află în statul Arizona, din vestul S.U.A. Tot în regiune există și Deşert Pictat.

Arborii pietrificaţi au fost transportați de la mare distanţă, odată cu aluviunile.

De aceea trunchiurile sunt ciuntite, lipsite de ramuri, rădăcini şi o parte din scoarţă.
În urmă cu circa 170 de milioane de ani nord-estul Arizonei era o întinsă câmpie mlăştinoasă în care se scurgeau torenţi care transportau aluviuni, roci de origine vulcanică, şi arbori prăbuşiţi.

Lemnul s-a transformat în cărbune, dar sărurile au impregnat și ele masa lemnoasă. Apa cu săruri minerale au înlocuit aerul aflat în spaţiile din ţesutul lemnos.

Oxidul de siliciu a fost în cantități mari. La început a avut culoarea albă, dar l-au alterat alti compusi chimici în roşu, brun şi galben cu mai multe nuanțe.

Trunchiurile au fost acoperite cu un strat de sedimente roşii şi galbene, pe care vântul şi apa le-au înlăturat .

Sunt și arbori sprijiniţi la capete, cum este cel cunoscut sub numele de „Podul de Agat” (35 m lungime) .
Pădurea Pietrificată cuprinde patru areale Blue Mesa Forest (Pădurea Platoului Albastru), Jasper Forest (Pădurea de Jasp), Crystal Forest (Pădurea de Cristal) şi Rainbow Forest (Pădurea Curcubeului).

În plus, în zonă se află şi Black Forest (Pădurea Neagră), un areal de badlands-uri (pământuri rele= terenuri erodate), coline modelate de apă şi vânt (exemplu stânca Pilot Rock 1 900m, Newspaper Rock (Stânca Ziar).

De asemenea, există vechi ruine pueblo (populație veche).

Pădurea Pietrificata este Parc Naţional, din anul 1962. Zona a rămas aproape necunoscută până spre sfârşitul secolului al XlX-lea.

 

Pădurea Pietrificata reprezintă o parte din Deşertul Pictat (Painted Desert), desfăşurată (pe cca. 500 km lungime şi 25-80 km lăţime) de-a lungul malului nordic al fluviului Colorado.

RECOMANDARE
"Adidas oferă 5000 pantofi și 900 de tricouri gratuit". Cum sunt fraieriți românii în aceste zile, în numele celebrei companii

Surse: anidescoala.ro,Neguţ, I. Nicolae- Enciclopedia recordurilor geografice

loading...
Loading...

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
În adâncurile Pământului trăiesc milioane de specii încă necunoscute de ştiinţă. Iata cateva dintre ele

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***