duminică, decembrie 3, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Până când să mai suportăm? Semnați aici pentru ieftinirea adausului comercial la carburanți

Semnatarii prezentei petiții, solicităm ministrului Energiei, domnul Virgil POPESCU, următoarele:

– elaborarea în regim de urgență a unei Hotărâri de Guvern care să reducă prețul carburanților;

– elaborarea în regim de urgență a unei Hotărâri de Guvern care să limiteze adaosul comercial al carburanților la maximum 50%; 

– elaborarea în regim de urgență a unei Hotărâri de Guvern care să plafoneze prețul carburanților pe perioada crizei generate de războiul din Ucraina. 

De asemnea, solicităm o anchetă asupra modului în care benzinăriile raporteaza profituri în creștere față de 2021 chiar și cu 50% deși oficial se plâng că prețul petrolului este crescut din cauza războiului lui Putin.

De asemenea, solicităm naționalizarea companiei PETROM (achiziția pachetului majoritar de acțiuni de la OMV, de către statul român), precum și a companiei ROMPETROL. România deține a doua rezervă de petrol din Uniunea Europeană (după Norvegia) și a treia din Europa (după Norvegia și UK), iar românii sunt jefuiți de companiile străine care exploatează zăcămintele!

Având în vedere cele menționate mai sus, solicităm următoarele acțiuni suplimentare:

1. Declararea sistemului național energetic – obiectiv de interes strategic național;

2. Naționalizarea sistemului energetic românesc (a tuturor companiilor extractoare și producătoare;

3. Alocarea resurselor necesare modernizării companiilor extractoare și producătoare de energie;

4. Alocarea resurselor care să permită tuturor consumatorilor casnici să devină producători de energie verde! Fără plafon limită la accesarea fondurilor pentru panouri fotovoltaice!

5. Obligativitatea fiecărei instituții publice de a-și amplasa panouri fotovoltaice.

George Coşofreţ   Semnați petiția aici

Foarte interesant și..  Speranţe pentru omenire. China anunță că antiviralul Favipiravir este eficient împotriva COVID-19

Articole asemănătoare

17 COMENTARII

 1. Bună ziua, fiind un om extrem de simplu..ma refer stric la cei cu salariul minim și la cei cu pensii de 1500 și sub 2000 și 2500 lei, suntem o astfel de pătura sociala extrem de mulți în România asta a noastră, pentru noi aceștia care avem câte-o mașină (și apropo, eu unul nu mi-am permis sa am una noua, niciodată), pe lângă benzina, la o mașină mai trebuie și multe altele…cauciucuri vara – iarna, o anumita piesa etc, etc, pe lângă tot acest aspect (numit masina), câte multe altele nu ne trebuiesc în casa și în gospodăre..?………. Eu va întreb, oare mai are rost sa mai trăim, sa ne mai bucuram de viata..? S-au, numai doar unii…care își pot permite, adică nu ii afectează litrul de benzina putând fi și peste 10 lei litrul ? Alo Guvernul, acest lucru se numește discriminare totala…pentru unii muma și pentru restul ciuma… Si exclus sa mai aud, cum ca insinuări, ca aceste scumpiri sunt din cauza războiului și așa-zisei pandemii. Realitatea este ca, e multa specula, și multa hoție, acest lucru o fac cei din umbra guvernului…GUVERNUL FIIND COMPLICE %.

 2. Lăsați-ne sa trăim!!!!
  Reduceți prețul la ;- carburant !
  – alimentele de baza ….
  – energie …….
  Facetile la prețul Europei DOAR ATUNCI CAND SALARILE SI PENSILE SUNT CA SI IN EUROPA !!!!

 3. Sa le fie rusine,au sa plateasca tradatorii acestei tari in fata lui Dumnezeu,suntem o tara crestin ortodoxa,majoritatea cetatenilor si noi ne aliniam cu diavoliii!Dumnezeu sa le deschida sufletul si mintiile tradatoriilor de tara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.