Paradis pe Pământ: Grădina Botanică din Montreal în imagini! - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

Paradis pe Pământ: Grădina Botanică din Montreal în imagini!

Published

on

RECOMANDARE
Băi, în ce țară trăim? Cum poți fi prăduit ca în vestul sălbatic, la final de vacanță pe un Drum European din România

Milioane de turişti sunt atraşi anual, pe tărâmuri canadiene, de Grădina Botanică din Montreal, una dintre cele mai frumoase grădini ale planetei, a treia ca mărime din lume.

Grădina Botanică este situată lângă faimosul Complex Olimpic din Montreal şi a fost inaugurată în anul 1938, prin derularea unui proiect de integrare pe piaţa muncii a şomerilor canadieni de la acea vreme. La o plimbare cu minicarul pe suprafaţa de 75 de hectare ocupate de această gradină spectaculoasă, poţi admira sculpturi din arbuşti care îţi taie respiraţia, colecţii de plante japoneze sau sere cu plante exotice şi ornamentale.

Grădina Botanică este împărţită în 30 de grădini amenajate după stil sau tematică. Acestea găzduiesc peste 20.000 de specii de plante, ceea ce înseamnă că un tur complet al grădinii este imposibil de realizat într-o singură zi.

Principalele atracţii sunt Grădina Primelor Naţiuni (populata cu plante canadiene), Pavilionul Japonez (cu o superbă colectie de bonsai şi o gradină zen, amenajată doar cu nisip şi pietre), zona plantelor ornamentale, zona plantelor toxice, zona ierburilor aromatice şi a legumelor precum şi Gradina chinezească, cea mai mare din lume în afara Chinei. Grădina alpină este brazdată de mai multe alei înconjurate de plante alpine.

Tot aici pot fi vizitate 10 sere cu plante exotice (orhidee, cactuşi şi alte soiuri tropicale impresionante).

Memorabile sunt, fără îndoială, sculpturile horticole creative, unele dintre cele mai reuşite din lume. Acestea sunt realizate de către artişti horticultori din 25 de ţări care participă periodic la evenimentul internaţional Mosaïcultures.

GALERIE FOTO:

Sursa: Stiri de Montreal

loading...

Din lume

Şoferiță româncă găsită fără suflare în cabina TIR-ului său, în Italia. Avea doar 33 de ani

Published

on

By

RECOMANDARE
Cel mai sănătos aliment al secolului. De cinci secole calitățile acestei plante au fost date uitării

Gabriela Aiban, șoferiță de TIR, a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 de ani a făcut un infarct.

Gabriela era din Jibou, județul Sălaj și a fost găsită fără suflare într-o benzinărie din Italia, în cabina TIR-ului său, având capul pe volan. Tragedia s-a petrecut miercuri spre joi, 24 mai, la ora 2:00 noaptea, într-o zonă de serviciu din localitatea Imperia, situată în apropierea graniței cu Franța.

Gabriela Aiban a lucrat timp de 3 ani pe camion pentru o firmă din Ungaria iar din luna septembrie a anului trecut, s-a angajat la o firmă de transport din Baia Mare, de unde făcea expediţii peste graniţă.

Cam aşa s-a întâmplat şi în această săptămână, când şoferiţa româncă făcea un transport în Italia, de unde nu s-a mai întors. Lasă în urma sa două fete de 11 și respectiv 13 ani.

O cunoscută a femeii decedate a făcut un apel umanitar pentru ca trupul neînsuflețit al Gabrielei să poată fi repatriat.

Sub titlul „Un înger a plecat la Dumnezeu!”, Julia Stănescu scrie:

„… Oare să fi fost obosită? Să fi fost ea extenuată? Nu se ştie încă, deoarece se aşteaptă autopsia, dar pentru fetiţe şi pentru toţi cei care o cunosc şi o iubesc, nimic nu mai contează. Ea nu va mai reveni niciodată la fetiţele ei, nu le va mai îmbrăţisa, săruta sau alina. Nimic nu va înlocui mama pe care ele au pierdut-o. Sora Gabrielei o defineşte ca fiind o luptătoare, un om puternic şi plin de viaţă şi care a plecat pe drumuri să îşi ajute familia ca orice alt om care doreşte să asigure un trai decent celor dragi.” scrie în tulburătorul mesaj postat de Julia Stănescu.

Sursa: rotalianul.com

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***