Dealurile din Maramureş adăpostesc cea mai mică şcoală din România. O căsuță din lemn, cu câteva bănci, ține loc de clasă pentru elevii de la clasa pregătitoare până în clasa a IV-a. Cinci generații într-o suprafață de câțiva metri pătrați. Aceeași învățătoare, aceeași încăpere.
Școala primară din Cornățea, un cătun în care ajungi după câțiva kilometri de mers pe jos, are o singură cămăruță, cu câteva bănci, scaune, o masă, o sobă și o tablă.
Reporterii PRO TV au filmat aici în toamna lui 2017: doar 10 copii, de la pregătitoare până la clasa a IV-a, învățau în căsuța care a fost, odată, atelier de tâmplărie. Ca să ajungă la cea mai mică școală din țară, unii copii parcurg kilometri întregi, indiferent de vreme, prin pădure.
Școala din cătunul cu case risipite pe dealuri, lipsite de electricitate, are lumină din iarna lui 2015, când a fost electrificată în cadrul campaniei „Lumină pentru România”, o inițiativă a organizației neguvernamentale Free Miorița. În cadrul acestei campanii, au fost iluminate ultimele 3 școli din România: Cruhla, județul Suceava, Poienile de sub Munte, județul Maramureș, și Dobraia, județul Caraș-Severin.
Iată cum arată cea mai mică școală din România:
Sursa: sparknews.ro