Parlamentul European urmărește redistribuirea migranții în toate țările UE și amenință cu tăierea fondurilor europene - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

Parlamentul European urmărește redistribuirea migranții în toate țările UE și amenință cu tăierea fondurilor europene

Published

on

RECOMANDARE
Ce povestește un român după 15 zile de comă: „Iadul e la fundul pământului, însă nimeni nu știe!”

Parlamentul European anunță începe negocierile cu guvernele UE pentru a realiza o repartizare corectă a azilanților în statele membre.

Iată o parte dintre masurile care sa au in vedere:
• Țara de acces nu mai este automat responsabilă de procesarea cererilor de azil
• Toate statele UE trebuie să accepte azilanți
• Cei care refuză pot pierde fonduri UE

Majoritatea deputaților(390 de voturi la 175 cu 44 de abțineri) a aprobat mandatul Comisiei pentru libertăți civile.

Modificările propuse la regulamentul Dublin au ca scop remedierea slăbiciunilor sistemului actual și asigurarea faptului că statele membre vor accepta partea lor de responsabilitate în primirea azilanților în UE.

Statele membre care nu acceptă să primească o parte din azilanți vor riscă să le fie redus accesul la fondurile UE, prin relocare rapidă și automată a banilor către alt stat.

Sursa: curentul.info

loading...

Din lume

Cum a ordonat Vladimir Putin, în 2014, ca un avion cu 110 pasageri la bord să fie doborât

Published

on

RECOMANDARE
Antena 3 si Antena 1, probleme financiare serioase. Ce urmeaza sa le ceara cablistilor incepand cu data de 1 iunie

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat în 2014 ca un avion de pasageri despre care existau informaţii că ar fi avut o bombă la bord să fie doborât, a dezvăluit liderul de la Kremlin într-un documentar citat de Reuters.

În documentarul intitulat „Putin“, liderul de la Kremlin povesteşte că, pe 7 februarie 2014, cu puţin timp înainte de începerea ceremoniilor de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, a primit un telefon de la ofiţerii de securitate responsabili cu organizarea: „Mi s-a spus că un avion care circulă pe ruta Ucraina – Istanbul a fost capturat, iar persoanele răspunzătoare cer să aterizeze la Soci“, a declarat Putin în documentarul de două ore.

Piloţii avionului de tip Boeing 737-800, care aparţinea companiei turce Pegasus Airlines şi efectua o cursă între Harkov şi Istanbul, au anunţat că unul dintre pasageri avea o bombă şi că avionul trebuia să-şi schimbe destinaţia către Soci. La bordul aeronavei se aflau 110 pasageri, iar mai mult de 40.000 de oameni se aflau pe stadionul pe care urma să se desfăşoare ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice.

Putin a povestit că a cerut părerea ofiţerilor de securitate şi i s-a spus că planul de urgenţă pentru astfel de situaţii presupunea doborârea avionului deturnat. „Le-am spus: acţionaţi conform planului“, îşi aminteşte Putin. După câteva minute, preşedintele rus a primit un nou apel, în care a fost informat că a fost vorba despre o alarmă falsă – pasagerul era beat, iar avionul urma să-şi continue zborul spre Turcia. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat duminică informaţia din documentar.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***