Această rețetă de conservare a roșiilor pentru iarnă nu presupune folosirea sării, a oțetului și nici măcar a apei. Nu faceți un preparat marinat. Roșiile rămân proaspete, de parcă ar fi culese chiar acum din grădină. Invitații vor fi surprinși să vadă pe masa de Revelion tomate care s-au copt la soare.
Pentru conservare sortați roșiile cărnoase, nu prea mari. Aveți grijă ca acelea să nu fie rănite, zgâriate, sau cu inperfecțiuni.
INGREDIENTE PENTRU UN BORCAN DE 3 LITRI
• 5–6 linguri de praf de muștar
• roșii
MOD DE PREPARARE
1. Sterilizați borcanele. Spălați roșiile și uscați-le bine.
2. Cu o lingură uscată și curată presărați din abundență praf de muștar pe fundul borcanului uscat.
3. Puneți un strat de roșii, aranjându-le cu partea unde au fost codițele în sus. Deasupra presărați muștar.
4. Repetați straturile până când se umple borcanul. La sfârșit mai presărați odată muștar și puneți capacul (steril și uscat).
Apoi rostogoliți atent borcanul pe masă, ca muștarul să se distribuie uniform.
6. Păstrați roșiile conservate într-un loc răcoros și întunecat.
Uleiurile esențiale conținute în muștar împiedică reproducerea bacteriilor de putrefacție, astfel că roșiile vă rămân proaspete. Încercați să vă faceți provizii pentru iarnă.
Sursa: ampress.ro