miercuri, mai 29, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Patru studente din Cluj au inventat o brățară pentru persoanele cu decificiențe de auz. „Purtătorul poate dansa, simțind muzica, deși nu o aude”

Patru studente la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au inventat o brățară pentru persoanele cu deficiențe de auz, care convertește muzica în vibrații.

Cum funcționează brățara

Brățara Rhythm Touch poate fi folosită activitățile culturale, precum la concerte, festivaluri sau alte evenimente care implică muzică. Aceasta le oferă persoanelor cu deficiențe de auz ocazia să se bucure de ritm, deși ei nu pot să audă acordurile muzicale, potrivit cluj24.ro.

„Brățara se pune pe încheietură, are un microfon care captează sunetele exterioare, apoi sunetul este procesat și trimis la niște motorașe care vibrează în ritmul muzicii. Are un buton de pornire, brățara începe să capteze suntele și vibrează pe ritmul muzicii, iar purtătorul poate dansa, simțind muzica deși nu o aude. Nu contează tipul de muzică”, a declarat Ioana Popa, una dintre inventatoarele dispozitivului.

Invenția a fost inspirată din povestea unei prietene de-ale studentelor

Crearea acestui dispozitiv a fost motivată din povestea unei prietene de-ale studentelor, care deși are deficiențe de auz, iubește muzica.

„Avem o cunoștință care este surdă și căreia îi place să se uite la videoclipuri muzicale. Imită gesturile dansatorilor și am vrut să…

Citește continuarea pe b1.ro

Foarte interesant și..  Utilizatorii Telekom, probleme cu conexiunea la internet. Val de reacții în mediul online

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.