luni, mai 20, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Pensia din România care se plătește doar 5 ani după pensionare. Mulți români cred că este pe viață, dar legea e clară

În România, sistemul de pensii private Pilonul II se confruntă cu o neînțelegere majoră în rândul contribuabililor. Deși mulți români presupun că aceste pensii vor fi plătite pe toată durata vieții, așa cum se întâmplă în sistemul public de pensii, realitatea este diferită și mult mai limitată în timp.

Limita de cinci ani pentru plata pensiilor private

Conform legislației actuale, pensiile acumulate în cadrul Pilonului II de pensii private nu sunt distribuite pe parcursul întregii vieți, ci sunt plătite în tranșe unice sau eșalonate pe o perioadă de maximum cinci ani. Aceasta este o diferență majoră față de așteptările multor pensionari care au contribuit la acest sistem, sperând la o sursă de venit stabilă și permanentă după retragerea din activitate.

Cum se distribuie fondurile?

În 2024, sistemul de pensii private din România a înregistrat un record de 160.000 de pensii private distribuite, reprezentând jumătate din totalul plăților efectuate. Aproximativ 29% din aceste plăți au fost direcționate către moștenitorii persoanelor decedate, iar restul pentru situații de pensionare legală și invaliditate. Fiecare beneficiar a primit în medie 20.000 de lei, o sumă care, deși poate părea considerabilă, este…

Continuarea articolului pe playtech.ro

Foarte interesant și..  Medicii americani au descoperit un fapt cutremurător! Chimioterapia contribuie la creșterea tumorală!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.