miercuri, aprilie 23, 2025

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Pentru cea mai bună friptură de porc, un singur ingredient poate face diferenţa!

Friptura de porc este printre felurile de mâncare nelipsite de la masa de Crăciun. Mulți își consideră rețete proprii ca fiind cele mai bune. N-ar fi rău să încerci și această recomandare pentru friptură la cuptor.

Ingrediente:

Pentru marinată:
1 pahar de bere
1 linguriță de sare
piper
-1 ceapă
-1 crenguță de rozmarin
-1 bucată cotlet fără os de -1 kg
-5 căței de usturoi
-1 linguriță sare
-piper
-1/2 linguriță turmenic
-1/2 linguriță curry
-1,5 kg cartofi
1-2 morcovi
-1 ceapă
-1 căpățâna de usturoi
-rozmarin/ cimbru
-sare
piper
-ulei

Mod de preparare:

Carnea se pregăteşte cu o zi înainte să se marineze. Se amestecă berea cu sare, piper, ceapă tăiată bucăți, rozmarin și se pune carnea în compoziția creată. Se scoate a doua zi, se amestecă toate condimentele cu puțin ulei și se unge carnea pe toate părțile. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 min.

Într-o tavă se pun legumele care se amestecă cu sare piper, rozmarin, ulei iar în mijloc se pune carnea. Se acoperă și se dă la cuptorul încins în prealabil la 200 C timp de 25 -30 min.

Sursa: ampress.ro

Foarte interesant și..  A strâns toată iarna sticle de plastic și le-a dus la casa sa de vacanță. Vecinii au râs de el, dar grădina i-a fost de nerecunoscut!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.