Friptura de porc este printre felurile de mâncare nelipsite de la masa de Crăciun. Mulți își consideră rețete proprii ca fiind cele mai bune. N-ar fi rău să încerci și această recomandare pentru friptură la cuptor.
Ingrediente:
Pentru marinată:
1 pahar de bere
1 linguriță de sare
piper
-1 ceapă
-1 crenguță de rozmarin
-1 bucată cotlet fără os de -1 kg
-5 căței de usturoi
-1 linguriță sare
-piper
-1/2 linguriță turmenic
-1/2 linguriță curry
-1,5 kg cartofi
1-2 morcovi
-1 ceapă
-1 căpățâna de usturoi
-rozmarin/ cimbru
-sare
piper
-ulei
Mod de preparare:
Carnea se pregăteşte cu o zi înainte să se marineze. Se amestecă berea cu sare, piper, ceapă tăiată bucăți, rozmarin și se pune carnea în compoziția creată. Se scoate a doua zi, se amestecă toate condimentele cu puțin ulei și se unge carnea pe toate părțile. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 min.
Într-o tavă se pun legumele care se amestecă cu sare piper, rozmarin, ulei iar în mijloc se pune carnea. Se acoperă și se dă la cuptorul încins în prealabil la 200 C timp de 25 -30 min.
Sursa: ampress.ro