Acest tip de pește conține peste 70 de tipuri de paraziți și este expus la o gamă largă de substanțe chimice utilizate în fermele piscicole pentru a preveni infecțiile și bolile. Chiar dacă Norvegia aplică reglementări stricte pentru a controla riscurile, utilizarea antibioticelor și a altor compuși chimici nu poate fi complet eliminată, ceea ce pune semne de întrebare asupra siguranței somonului norvegian.
Cel mai toxic pește din lume are peste 70 de paraziți
Somonul de crescătorie este hrănit cu un amestec de furaje procesate (făină de pește și o serie de aditivi chimici). Pentru a preveni răspândirea bolilor, crescătorii folosesc antibiotice și pesticide, iar o mare parte dintre acești compuși rămân în carnea peștelui.
În fermele de somon, angajații sunt obligați să poarte echipamente de protecție, inclusiv măști și combinezoane speciale, deoarece substanțele utilizate pentru curățarea bazinelelor sunt periculoase pentru sănătate. Aceste substanțe ajung, din păcate, și în pește, iar, în final, în organismul consumatorilor.
Un alt factor important de luat în considerare…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net