miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Peștera Muierii, locul din România unde femeile care nu pot avea copii rămân gravide

Peștera Muierii a devenit cunoscută datorită formațiunilor sale frumoase de stalactite și stalagmite, precum și pentru coloniile de lilieci prezente aici. Peștera Muierilor este situată în localitatea Baia de Fier, Județul Gorjul ora actuală este cel mai vizitat obiectiv speologic din țară. Și este una dintre cele mai frumoase atracții a județului Gorj. Peștera s-ar fi format acum 125 milioane de ani.

Peștera este localizată la o altitudine de 700 m. Are o lungime de aproximativ 7.000 m. Peștera are o istorie foarte bogată. Numele de „Peștera Muierii” provine de la faptul că în războaie și vremuri de nevoie, femeile și copiii obișnuiau să se adăpostească în interior. O legendă populară susține că de fapt denumirea vine de la femeile care în timpul verii, în zilele secetoase, se adăposteau în peșteră să toarcă, deoarece unde aerul le ușura munca de răsucire a firului.

Însă peștera a fost folosită ca adăpost pentru săteni de mii de ani, deoarece cercetările au relevat atât rămășițe umane, cât și animale care datează din epoca paleolitică. Au fost găsite rămășițe de schelete de urși, lei, hiene, vulpi, lupi, mistreți și capre. În anul 1952, în peșteră a fost descoperit și un craniu uman. În prezent, peștera Muierii este declarată Rezervație Speologica și Monument de Rezervație Naturală.

Accesul în peșteră se face pe are trei intrări, una prin partea de nord, una prin est și cealaltă prin sud. Peștera poate fi vizitată din luna mai până în luna octombrie. Localnicii din zonă spun că are proprietăți curative deosebite. Ba mai mult că acolo și-ar fi tratat diferite boli precum astm bronșic, diabet, reumatism, dereglări hormonale, depresii, stres sau insomnii.

Foarte interesant și..  Intrarea în Iad. Imagini înfiorătoare într-o peșteră din America Centrală. Aici s-a descoperit Fecioara de Cristal

Femeile care nu puteau face copii, spun că după ce au vizitat locul au rămas gravide, locul fiind un loc magic și plin de mistere, un loc în care se întâmplă adevărate minuni.

Amplasată într-un loc sălbatic, peștera este de o frumusețe rară. Datorită electrificării făcute în perioada 1963-1978, peștera a devenit cel mai popular și mai vizitat obiectiv speologic din România. Programul de vizitare este de la ora 9:00 la ora 20:00, iar ultima intrare este la ora 19:00.Accesul se face în grupuri de minim 4 persoane, iar prețul unui bilet este de 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii, elevi și pensionari.

Pentru iubitorii de fotografie și cei care doresc să facă poze sau video-uri, este nevoie să achite o taxă foto-video în valoare de 5 lei.

Intr-o peșteră din Gorj crește planta care vindecă zeci de boli. Caverna de la Polovragi este cu adevarat o minune despre care puțini români au aflat

Articole asemănătoare