sâmbătă, iulie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Piaţa românească este invadată de brânză care nu a văzut lapte. Din ce se fac produsele „lactate” din comerţ

Datorită faptului că brânzeturile se fabrică din ulei de soia acestea devin foarte ieftine.

Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, trage un semnal de alarmă referitor la produsele pe care românii le cumpără ca fiind brânzeturi, dar care nu conțin lapte. Îngrijorător este faptul că aceste produse se găsesc acum chiar şi în marile magazine.

Acesta spune că în locul laptelui, brânzeturile sunt fabricate dintr-o serie de uleiuri vegetale, precum cel de palmier și cel de soia. Așa se ajunge ca produse să fie extrem de ieftine, prețul fiind singurul semn care diferențiază aceste lactate de cele care respectă rețetale tradiționale și au lapte proaspăt în compoziție.

„Deși TVA-ul este de 24% pentru toate produsele, cum vă explicați că se găsesc în magazine brânzeturi de proveniență incertă care se vând cu prețul de 10 lei sau chiar mai puțin?! În mod cert acel produs conține orice altceva numai lapte nu. În condițiile în care pentru 1 kilogram de cașcaval este nevoie de 5,5-5,6 kilograme de lapte crud, care trebuie colectat, procesat și la care se aplică și TVA, un astfel de produs nu poate ajunge pe rafturile marilor retaileri la acest preț redicol de doar câțiva lei”, spune Claudiu Frânc.

Pentru rezolvarea acestei probleme, președintele Federației Crescătorilor de Bovine a propus ca etichetele produselor lactate să includă minimum patru elemente, respectiv țara de origine a laptelui materie primă, cantitatea de lapte proaspăt, cantitatea de lapte reconstituit din produs și cât la sută din produs este reprezentat de altceva decât laptele crud.

Sursa: activenews.ro

Foarte interesant și..  Soarta seminţei de bumbac încolţite pe Lună, explicată de cercetători

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui pus fiecare element cu procentul respectiv pe eticheta plus exact toaote celelate priduse chimicale incluzand cantitatea aprox de apa, singura care sa aiba in numar iscilatoriu important (significant).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.