În 1883, un frumos mineral de granat a fost înregistrat în colecția de mineralogie a Muzeului de Istorie Naturală. Aproximativ 15 cm (6 inchi), aproape în întregime sferic, dar modest, specimenul a rămas în colecție în ultimii 175 de ani, pînă cînd serendipitatea a dezvăluit că este un ou de dinozaur.
Culorile frumoase ale specimenului de roz pal și alb pe interior i-au atras atenția lui Robin Hansen, unul dintre curatorii de minerale ai muzeului, care a ajutat la pregătirea specimenului cînd a fost selectat pentru a fi expus în 2018. Apoi, o excursie la o expoziție de minerale din Franța a ajutat la dezvăluire. semnificația stîncii, transmite obiectivtulcea.ro.
„În timp ce mă uitam în jurul ecranului, un comerciant mi-a arătat un ou minune de dinozaur, care era sferic, cu o coajă subțire și un agat închis în mijloc”, povestește Hansen. afirmație. A fost un moment fulger cînd m-am gîndit: „Stai puțin, acesta seamănă foarte mult cu cel pe care tocmai l-am arătat la muzeu! „
Mineralul a fost apoi examinat de experții din dinozauri ai muzeului și au decis să efectueze o scanare CT a specimenului pentru a vedea ce indicii ar putea descoperi. Din păcate, densitatea agatei înseamnă că o scanare CT nu poate ridica detalii fine. În plus, echipa a fost de acord că stratul subțire din jurul agatului seamănă cu o coajă și au descoperit că exteriorul specimenului indica faptul că mai mult de un obiect fusese grupat împreună.
O parte a cojii de ou arată cum poate fi plasat un alt ou lîngă ea. Imagine oferită © Administratorii Muzeului de Istorie Naturală, Londra
Citeste articolul complet aici